Las Vegase vykusio bokso turnyro pagrindinėje kovoje E. Kavaliauskas ankstyvą sekmadienio rytą nugalėjo aukščiau reitinguotą Mikaelį Zewski.

32-ejų atletas galingu smūgiu iš apačios varžovą nokautavo aštuntame raunde.

Lietuvis pagal pataikytus smūgius turėjo dominuojantį pranašumą, o M. Zewski į nokdauną buvo pasiųstas dar septintame raunde po smūgio iš apačios ir vėliau sekusių greitų smūgių serijos.

„Dariau spaudimą ir kontroliavau kovą. Niekada nebuvau pavojuje ir nebuvau stipriai sužeistas. Norėjau nokautuoti oponentą anksčiau, bet to suplanuoti negali. Aš dirbau, o jis nuolat silpnėjo“, – po kovos kalbėjo E. Kavaliauskas.

Pirmomis aštuntojo raundo sekundėmis reikalus sutvarkęs E. Kavaliauskas neatmeta galimybės dėl pasaulio čempiono diržo kovoti dar kartą. Jis tikisi revanšo prieš T. Crawfordą.

„Crawfordas šioje svorio kategorijoje neturi didelio pasirinkimo, todėl aš esu vyrukas, su kuriuo jis turi kovoti vėl. Niekas prieš jį nepadarytų daugiau, nei pernai padariau aš“, – sakė „Nuožmiosios mašinos“ pravardę turintis kovotojas.

Laimėjęs šią kovą, E. Kavaliauskas tapo WBC Kontinentinės Amerikos pusvidutinio svorio kategorijos čempionu.

Geriausias Lietuvos boksininkas pasiekė 22-ąją karjeros pergalę per 24-ąją kovą. 31-erių M. Zewski patyrė 2-ąjį karjeros pralaimėjimą, jo sąskaitoje – 34-ios pergalės.

Prieš šią kovą WBO pusvidutinio svorio kategorijos reitinge M. Zewski buvo reitinguotas aukščiau: jis užėmė 7-ąją poziciją, o E. Kavaliauskas rikiavosi 13-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)