Valstybinė televizija citavo Farso provincijos vyriausiąjį teisėją Kazemą Mousavi, kuris sakė, kad už Hassano Turkmano nužudymą nuteistam Navidui Afkari mirties bausmė buvo įvykdyta šeštadienio rytą kalėjime Širaze.

27 metų sportininkas daugybės viena už kitą griežtesnių bausmių sulaukė dėl „dalyvavimo nelegalioje organizacijoje, konspiracijos siekiant nusikalsti prieš nacionalinį saugumą ir revoliucijos vado įžeidimą“.

Irano aukščiausiasis teismas pripažino sportininką kaltu, tačiau žmogaus teisių organizacijos tvirtina, kad jo prisipažinimas buvo išgautas prievarta.

Palaikymo ir prašymo atšaukti bausmę imtynininkas susilaukė net iš paties JAV prezidento Donaldo Trumpo, kuris kreipėsi dėl sportininko gyvybės išsaugojimo į Teheraną.

„Irano lyderiams: labai įvertinčiau, jei jūs išsaugotumėte šio jauno vyro gyvybę ir neįvykdytumėte jam mirties bausmės“, – „Twitter“ rašė jis.

Dėl N. Afkari bylos vyko socialinės žiniasklaidos kampanija. Jos metu jis ir jo broliai buvo vaizduojami kaip aukos, į kurias nusitaikyta dėl dalyvavimo 2018 metų protestuose prieš Irano šiitišką teokratiją. Pareigūnai kaltino N. Afkari per tuos neramumus Širaze nudūrus vandens tiekimo kompanijos darbuotoją.

Praėjusią savaitę Irano televizijos parodė N. Afkari prisipažinimą. Reportažas priminė šimtus kitų pastarąjį dešimtmetį paskelbtų įtariamų prievartinių prisipažinimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)