Vaizdo konferencijų „Įveik save“ dalyviai diskutuos ir aštresniais klausimais: apie sporto prieinamumą visiems – ir sveikiesiems, ir neįgaliesiems, taip pat apie sportą kaip integracijos į visuomenę priemonę.
„Parateam Lietuva“ – Lietuvos paralimpinio komiteto prieš metus pristatytas judėjimas, jo tikslai – griauti stereotipus apie negalią, populiarinti paralimpinį sportą, skatinti žmones su negalia sportuoti, šviesti visuomenę.

„Šūkiu „Įveik save“ kreipiamės ir į gyvenančius su negalia, ir į sveikus žmones. Gyventi visiems Lietuvoje bus gera tik tada, kai įveiksime vidinius ir išorinius barjerus, kuriuos kelyje sutinkame kiekvienas iš mūsų. Tikiu, kad šis projektas įkvėps, ir vis daugiau žmonių su negalia panorės išmėginti jėgas sporte, o visuomenė sužinos apie paralimpinį judėjimą, ras įkvėpimo sportininkų istorijose, kurios išties neeilinės“, – sako Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

„Mes, skaitomiausias portalas Lietuvoje, padedame skleisti paralimpines idėjas – juk sportas kiekvienam yra būdas išreikšti save, būti aktyvesniais, o galbūt ir garsinti Lietuvos vardą“, – teigia Delfi vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Pirmos „Įveik save“ diskusijos tema – „Sportas naujoje realybėje: kaip neprarasti motyvacijos?“ Ir mėgėjams, ir profesionalams aktualius klausimus aptars sporto psichologas Andrius Liachovičius, būsima paralimpietė, regėjimo negalią turinti maratonininkė Aušra Garunkšnytė ir Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas, 2016 m. Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių čempionas ir prizininkas Mindaugas Bilius.

„Tema ypač aktuali pasaulinės COVID-19 pandemijos akivaizdoje. Gydytojai kaip prevenciją nurodo imuniteto stiprinimą, kuris pirmiausiai susijęs su fiziniu aktyvumu, mityba, psichologine sveikata. Bet gerai žinome, kad prisiversti sportuoti dažnam žmogui nėra lengva. Bandysime padėti ir įkvėpti. Tai svarbu ir profesionalams, kurie per pandemiją šiemet neteko daugumos startų, o tuo pačiu ir dalies aiškių tikslų. Kaip visa tai išgyventi, įveikti ir sustiprinti save?“, – sako M. Bilius.

Pirma diskusijų ciklo „Įveik Save“ vaizdo transliacija – jau rugsėjo 11 dieną, 11:30.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją