Lietuvos tinklinio federacija (LTF) praneša, kad prieš turnyrą atlikus testus visiems žaidėjams, vienai iš Lietuvos tinklininkių nustatytas koronavirusas.

Remiantis reglamentu, žaidėja su savo partnere buvo išbraukta iš turnyro dalyvių gretų, taip pat ir sportininkės, kurios treniravosi kartu.

Dėl to turnyre nebeliko seserų Gerdos ir Rugilės Grudzinskaičių bei dar kelių žaidėjų, nors jų testai ir buvo neigiami.

Likusios tinklininkės susibūrė į kitas poras, turnyras prasidės penktadienį. Lietuvos čempionė I. Dumbauskaitė sudarys duetą su Karole Virbickaite.

Ketvirtadienį LTF prezidentas Darius Čerka, kalbėdamas su Delfi, nuogąstavo dėl galimo viruso pavojaus.

„Rizikos yra: dėl testavimo, socialinės distancijos reikalavimų gali kilti visokių nesklandumų. Puikiai suprantame, kad bet kuris teigiamas testas labai pakeistų visus reikalus“, – neslėpė D. Čerka, kuris pats kartu su visu aptarnaujančiu personalu prieš varžybas pagal FIVB reikalavimus turėjo atlikti koronaviruso testą.

Į Lietuvą vos ketvirtas vienos žvaigždutės pasaulio turo turnyras šiais metais priviliojo tinklininkų iš Latvijos, Estijos, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos, Šveicarijos ir Čilės.

Tris dienas vyksiančio turnyro prizinį fondą sudarys 10 tūkst. eurų, o iš viso jo organizaciniai kaštai siekia apie 30-40 tūkst. eurų.

Anksčiau Lietuvos sostinėje yra vykę įvairių amžiaus grupių Europos jaunimo čempionatai, CEV „Satellites“ turnyrai, Kontinentinės taurės varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)