Geriausias Lietuvos plaukikas ISL debiutuoti turėjo praėjusiame sezone, tačiau tuomet pasirinko dalyvavimą Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) pasaulio taurės varžybose.

Vis dėlto ISL nuo 25-erių panevėžiečio nenusisuko ir pasiūlė pradėti šį sezoną pernai aštuonių komandų turnyre nugalėjusios „Energy Standard“ gretose.

„Pagaliau galėsiu tarptautiniu lygiu parodyti, ką reiškė treniruotės šiuo sudėtingu metu“, – socialiniame tinkle pasidžiaugė D. Rapšys.

Pasak jo, keturis ISL etapus Budapešte ketinama rengti spalio 16-17, lapkričio 2-3, 9-10 ir 14-15 dienomis.

Prieš tai buvo pasigirdę gandų, jog ISL plaukimo sugrįžimą po karantino planuoja Australijoje, tačiau įgyvendinti šių planų nepavyko.

„Energy Standard“ praėjusiame sezone taip pat atstovavo vienas lietuvis – Simonas Bilis.

Jis nurodomas komandos sudėtyje ir 2020-iesiems, kaip ir dar vienas panevėžietis, D. Rapšio treniruočių partneris Andrius Šidlauskas.

Kartu su Lietuvos plaukikų trio „Energy Standard“ garbę turėtų ginti tokios žvaigždės kaip švedė Sarah Sjostrom, australė Emily Seebohm, prancūzas Florentas Manaudou, Chadas le Closas iš Pietų Afrikos Respublikos, baltarusis Ilja Šymanovičius, rusai Jevgenijus Rylovas ir Klimentas Kolesnikovas, britas Benjaminas Proudas.

„Labai laukiu susitikimo su gerai pažįstamais komandos draugais ir tos akimirkos, kai vėl pajusiu tarptautinių varžybų skonį. Jau spalį mėnesiui išvykstu į savotišką ISL „burbulą“ (panašiai kaip NBA) .Ten bus sudarytos idealios sąlygos treniruotis ir dalyvauti varžybose“, – teigė D. Rapšys.

Artėjančiame sezone ISL turėtų dalyvauti jau dešimt komandų iš Europos ir JAV.

Primename, kad jėgas D. Rapšys paskutinį kartą pasitikrino rugpjūčio viduryje Vilniuje vykusiose LPF sprinto taurės varžybose, kuriose nesunkiai laimėjo dviejuose plaukimo laisvu stiliumi nuotoliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)