Pirmojo KHL lygos turo rungtynės Minske turėjo vykti ketvirtadienio vakarą, tačiau tiek Suomijos klubas, tiek „Dinamo“ socialiniuose tinkluose paskelbė apie jų atšaukimą.

Nors „Jokerit“ savo sprendimo viešai kol kas nekomentavo, Suomijos žiniasklaidos teigimu, toks sprendimas sprendimas priimtas dėl Baltarusijoje susiklosčiusios situacijos – neteisėtai išrinkto prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo siautėjimo bei fakto, kad A. Lukašenka ledo ritulį ir „Dinamo“ vardą išnaudoja propagandai.

Prieš tai buvo manoma, kad „Jokerit“ į Minską užsakomuoju reisu atskris prieš pat rungtynes, o iš karto po jų išvyks į Rygą, tačiau suomiai apsisprendė apskritai praleisti kelionę į Baltarusiją.

Spaudimą „Jokerit“ jautė ir iš savo sirgalių – šią savaitę jie pažadėjo boikotuoti komandos namų rungtynes, jei ji išvyks žaisti mačo į Baltarusiją.

KHL lygoje „Jokerit“ rungtyniauja nuo 2014-ųjų. Šioje tarptautinėje lygoje didžiausią įtaką turi Rusija ir jos klubai – turnyre dalyvauja net 18 šios šalies ekipų. Taip pat čia žaidžia po vieną Baltarusijos, Suomijos, Latvijos ir Kazachstano ekipą.

Prognozuojama, kad dėl rungtynių boikotavimo ir neatvykimo į Minską „Jokerit“ klubui bus skirtos finansinės sankcijos.

KHL lyga artimiausiu metu žada išplatinti spaudos pranešimą dėl susiklosčiusios situacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)