„Israel Start-Up Nation“ komandos atstovas kartu su penkiais kitais dalyviais suorganizavo pabėgimą ir ilgiausiai iš visos kompanijos sugebėjo nesileisti pavejamas.

Vis dėlto likus 7 km iki finišo tarptautinėmis pergalėmis dar nepasižymėjusio 26-erių latvio jėgos išseko, ir kautis dėl pergalės etape stojo lenktynių favoritai.

Pirmąjį finišą įkalnėje šiame „Tour de France“ laimėjo lemiamu metu svarios „Jumbo-Visma“ komandos pagalbos sulaukęs slovėnas Primožas Rogličius, 160,5 km distanciją įveikęs per 4 val. 7 min. 47 sek.

Tokį patį laiką užfiksavo antras likęs jo tautietis Tadejus Pogacaras ir trečią vietą užėmęs prancūzas Guillaume Martinas.

Geltonus bendrosios įskaitos lyderio marškinėlius susigrąžino kitas vietos publikos numylėtinis Julianas Alaphilippe'as („Deceuninck-Quick-Step“), etape finišavęs penktas. Britas Adamas Yatesas jam pralaimi 4 sek., P. Rogličius – 7 sek.

Pamirštas neliko ir K. Neilandas. Latvis apdovanotas kaip aktyviausias ketvirto etapo dalyvis.

Primename, kad dėl koronaviruso atidėtas „Tour de France“ lenktynes sudaro 21 etapas. Iš viso dviratininkai turės įveikti 3,5 tūkst. km Prancūzijos keliais, kirsdami Alpes ir Pirėnus.

Lenktynėse šįkart nedalyvauja nė vienas lietuvis, o nugalėtojo titulą gina kolumbietis Eganas Bernalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)