Ją ištaisyti Šiaurės Amerikos Nacionalinė ledo ritulio lyga (NHL), kurią sudaro 24 JAV klubai ir 7 Kanados ekipos, suskubo po paros – organizacija atšaukė visas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį ir iš penktadienio į šeštadienį numatytas rungtynes.

NHL, kurioje daugiau nei 95 procentus žaidėjų sudaro baltaodžiai (arba daugiau nei 660 iš kone 700), sulaukė aršios kritikos, kai trečiadienio vakarą neprisijungė prie NBA pradėtos ir kitų šiuo metu vykstančių lygų – NFL, MLB bei WNBA – vieningai palaikytos boikoto akcijos.

Jos savo sezonus sustabdė nusprendusios protestuoti dėl brutalaus policijos pareigūnų elgesio prieš juodaodžius po to, kai socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip į iškvietimą dėl buitinio ginčo Viskonsino valstijoje atvykę pareigūnai septynis kartus šauna į jiems nepaklususio Jacobo Blake'o, kuris lipo į automobilį.

Pajutę visuomenės ir kolegų spaudimą praėjus parai prie jų prisidėjo ir ledo ritulininkai – visos aštuonios kovą dėl NHL Stenlio taurės tebetęsiančios komandos: Niujorko „Islanders“, Filadelfijos „Flyers“, Vankuverio „Canucks“, Las Vegaso „Golden Knights“, Bostono „Bruins“, Tampos Bay „Lightning“, Dalaso „Stars“ ir Kolorado „Avalanche“.

Tiesa, pranešama, kad jų, kaip ir kitų lygų atstovų, boikotas truks dvi paras – šeštadienio vakarą NHL atkrintamosios jau turėtų atsinaujinti.

Primename, kad streiko iniciatorė NBA į arenas grįš jau šį vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)