2019 metų Lietuvos čempionė dominavo ir praėjusiame sezone, bet jis dėl koronaviruso pandemijos buvo nutrauktas. Nepaisant to, „Amber-Arlanga“ ryžtingai nusiteikusi siekti naujų aukštumų.

„Užaugome“, – pagrindinę priežastį, privertusią atverti duris į Baltijos lygą išskyrė „Amber-Arlanga“ vadovas Salvijus Paškauskas.

2017 metais gimusi ekipa jau po metų džiaugėsi pirmuoju trofėjumi – LTF Didžiąja taure. Vėliau iškovotas Lietuvos čempionės vardas. Bet kur kas svarbiau yra ne pergalės, o atgimusi klaipėdiečių meilė tinkliniui. Klaipėdos klubas sugebėjo užsiauginti nemažą sirgalių būrį, o taip pat rėmėjų bei savivaldybės dėmesį.

„Kiek komanda buvo išsikėlusi tikslų, tiek visus pasiekėme. Pasiekti tikslai leido pritraukti daugiau paramos – tiek iš miesto, tiek iš rėmėjų. Visa tai leidžia toliau stiprinti komandą. Kai komanda stiprėja, kyla natūralus klausimas – ką darome toliau? Apsvarstę visus variantus nusprendėme, kad Baltijos lyga yra tai, kas mus ir mūsų rėmėjus tenkina. Partneriai įgaus daugiau matomumo, nes planuojame parodyti didžiąją mūsų rungtynių. Ir ne tik internete, bet ir per televiziją. Žaidėjai taip pat nori tobulėti ir judėti tolyn, o žaidimas su stipriomis Baltijos komandomis jiems leis tą daryti“, – pasakojo S. Paškauskas.

Klaipėdos ekipos vadovas taip pat užsiminė, kad klaipėdiečiai svarstė galimybę debiutuoti Europos tinklinio konfederacijos (CEV) taurės varžybose, tačiau įvertindami finansinę riziką, nusprendė šį iššūkį pasilikti ateičiai.

Lietuvos tinklinio čempionatas šiemet buvo nutrauktas likus mėnesiui iki varžybų kulminacijos. Tai buvo apmaudi žinia klubams, o apskritai dėl koronaviruso sukeltos situacijos sportui šie metai yra sudėtingi visomis prasmėmis. Visgi „Amber-Arlanga“ atstovas džiaugiasi, kad pandemija didelių rūpesčių klaipėdiečiams nesukėlė, todėl naujam sezonui ruošiamasi pagal planą.

„Situacija visiems buvo nevienoda. Kovos Lietuvos čempionate nutrūko kovo pabaigoje, todėl gaila, kad pritrūko mėnesiuko iki finalų. Galime pasidžiaugti, kad nors ir neoficialiai, bet buvome pirmoje vietoje. Visa ši situacija mūsų darbui įtakos beveik neturėjo. Turėjome situaciją, prie kurios tiesiog reikėjo prisitaikyti. Reikia galvoti apie ateitį“, – kalbėjo S. Paškauskas.

Klaipėdiečius toliau treniruos Saulius Matikonis, o ekipa išsaugojo praėjusio sezono branduolį bei pasistiprino keliais naujokais. Tiesa, nuostolių nepavyko išvengti, nes komandoje nebežais legionierių duonos atitinkamai į Austriją bei Prancūziją ragauti išvykę Artūras Vincėlovičius bei Audrius Knašas.

Klaipėdiečius į priekį turėtų vesti vienas geriausių Lietuvos tinklininkų Artūras Vasiljevas, talentingasis Patrikas Stankevičius, vienas rezultatyviausių Lietuvos čempionatų žaidėjas Robertas Juchnevičius. Daug tikimasi ir iš naujokų Artūro Sitniko bei Eriko Makaro.

„Žaidėjų komplektacija kai kur net viršijo lūkesčius, todėl ja esame patenkinti“, – teigė S. Paškauskas.

Ambicingas Klaipėdos klubas neplanuoja švaistytis skambiais pažadais apie tikslus. Svarbiausia – tolimesnis augimas ir progresas. Neabejotinai Lietuvoje klaipėdiečiai bus favoritai, o Baltijoje laukia savo tikrų galimybių įsivertinimas.

„Baltijos lygoje svarbiausia bus „pasimatuoti marškinėlius“, kad suprasti, kas yra kas bei parodyti rėmėjams kaip visa tai atrodo. Norėtume, kad partneriai vėliau paklaustų – ko reikia, kad mes dar geriau žaistume. Esame naujokai. Žinome, kad estai ir latviai yra labai stiprūs. Galime pažadėti, kad stengsimės kiekvienose rungtynėse ir per daug nesidairysime į komandų biudžetus ir galimybes. Į kiekvienas rungtynes eisime kaip į finalą“, – teigė S. Paškauskas.

Viena ne itin džiugi naujiena klaipėdiečiams – „Amber-Arlanga“ Baltijos lygos namų rungtynes privalės žaisti Gargžduose, mat uostamiestyje nėra reikalavimus atitinkančios arenos.

„Baltijos lygos reikalavimus galime tenkinti tik žaisdami Gargždų sporto centro salėje. Čia lubos yra 10 m aukštyje. Gaila, kad Klaipėdoje tokių galimybių neturime. Klaipėdos „Žalgirio“ sporto rūmuose lubų aukštis yra tik 8 m. Svarstėme ir Palangą, bet ji irgi ne visus reikalavimus atitinka. Dėl to Baltijos lygai liko vienintelis varianta – Gargždai“, – pridūrė S. Paškauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)