Lietuvos laipiojimo sporto federacijai 2020 metai itin darbingi ir reikšmingi. Vykdydama projektą „Laipiojimo sporto specialistų ugdymas“, kuris yra bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas, organizacija įgyvendino 10 nemokamų seminarų laipiojimo sporto bendruomenės nariams, parengė pirmąją metodinę knygą apie laipiojimo sportą lietuvių kalba „Laipiojimo sportas visiems“, o jau rugsėjį išleis pirmąją kvalifikuotų laipiojimo sporto specialistų laidą.

Knyga „Laipiojimo sportas visiems“ – vienas svarbiausių projekto darbo vaisių, kurio pasirodymo laipiotojų bendruomenė nekantriai laukė visus metus. 336 puslapių leidinys apima platų spektrą temų – nuo laipiojimo sporto pristatymo ir istorijos iki laipiojimo technikos bei psichologijos treniravimo pratimų. Susistemintos žinios vienoje vietoje padės laipiojimo sporto specialistams sėkmingai darbo praktikoje taikyti naujausius treniravimo metodus.

„Norėjosi parengti metodinę medžiagą, kurios dėka savo žinias laipiojimo sporte galėtų gilinti ne tik laipiojimo sporto specialistai, bet naudingos informacijos rastų kiekvienas mūsų bendruomenės narys ar tiesiog bet kas susidomėjęs šia sporto šaka. Leidinyje gausu nuotraukų ir iliustracijų – siekėme, kad būtų informatyvu, aišku ir patrauklu akiai. Tai knyga kiekvienam laipiotojui – ir tam, kuris mėgsta įsikarti į medį, ir tam kuris rengiasi dalyvauti pasaulio čempionate“, – apie knygą atsiliepė jos bendraautorė Milda Koreivaitė.

Laipiojimo sportas visiems / FOTO: Laipiojimofederacija.lt

Rugsėjo mėnesį knyga bus pristatoma bendruomenei didžiuosiuose Lietuvos miestuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – tai puiki proga pabendrauti su knygos autoriais ir sužinoti daugiau.

Lietuvos laipiojimo sporto federacija jau daugiau nei dešimt metų nuosekliai dirba trenerių ir sportininkų kvalifikacijos kėlimo srityje, deja, dėl nedidelių organizacijos išteklių iki šių metų nebuvo sukurtos nuoseklios sistemos kuri leistų įvertinti ir apibrėžti laipiojimo sporto specialisto kvalifikaciją pagal jo turimas kompetencijas ir gebėjimus.

Švietimo mainų paramos fondo projekto lėšos stipriai pagelbėjo įgyvendinimo procese ir leido užtikrinti, jog sukurta laipiojimo specialistų rengimo programa yra aukšto lygio. Rengiant programą buvo konsultuojamasi su užsienio laipiojimo sporto specialistais, remiamasi naujausia moksline informacija. Sparčiai augant laipiojimo sportui, laipiojimo centrų kiekiui ir laipiojimo sienelių mokyklose skaičiui Lietuvoje, užtikrinti, jog visi asmenys dirbantys su laipiojimo sienele yra kompetetingi darosi vis sunkiau, tad šio projekto įgyvendinimas neabejotinai yra didelis žingsnis kokybės užtikrinimo link.

Kadangi sportuojantysis judėdamas kyla aukštyn į vertikalią padėtį, laipiojimo sporte neabejotinai pats svarbiausias yra saugumo aspektas. Saugiam sportavimui ir pramogavimui labai svarbi laipiojimo sporto specialisto kvalifikacija ir gebėjimai.

„Poreikis kvalifikacijos kėlimo mokymams buvo didžiulis – per kelias savaites į kursus užsiregistravo apie 70 asmenų, tai kur kas daugiau nei mes planavome. Žinoma, tokie skaičiai džiugina, gera matyti, jog Lietuvos laipiojimo sporto specialistai yra atsakingi ir nuolat tobulėjantys žmonės, siekiantys su savo klientais dirbti aukščiausios kokybės lygiu“, – džiaugėsi Lietuvos laipiojimo sporto federacijos vyriausioji trenerė ir kursų lektorė M. Koreivaitė.

Neabejotinai aukštas trenerių pasirengimo lygmuo leis kokybiškai rengti ir aukšto meistriškumo laipiojimo sporto atletus, kurie atstovaus Lietuvai tarptautinėse varžybose, o gal net ir 2024 metų olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)