Kovoje dėl laikinojo pasaulio bokso sunkiasvorių čempiono titulo A. Povetkinas šventė pergalę nokautu penktojo raundo pradžioje.

Pirmus keturis raundus kontroliavo ir du nokdaunus atliko kovos favoritu laikytas D. Whyte‘as, tačiau visas 32-ejų brito darbas nuėjo šuniui ant uodegos A. Povetkinui atlikus vieną tobulą smūgį.

40-metis rusas penktajame raunde praėjus vos 30 sekundžių atliko itin stiprų smūgį iš apačios, po kurio D. Whyte‘as galėjo atsikelti tik su medikų pagalba.

A. Povetkinas pasiekė 36-ąją karjeros pergalę. Rusijos boksininkas per karjerą yra pralaimėjęs tik prieš Vladimirą Kličko ir Anthony Joshua.


Pastaraisiais metais veteranas buvo kiek nurašomas, o prie to labiausiai prisidėjo jam skirtos sankcijos už dopingo vartojimą. Dėl jų kovotojas prarado du šansus varžytis dėl titulų.

D. Whyte‘as, kuriam tai buvo antroji karjeros nesėkmė po pralaimėjimo prieš A. Joshua, WBC reitinguose užėmė pirmąją vietą, todėl laimėjęs šią kovą jis galėjo tikėtis kovos dėl pasaulio čempiono titulo po to, kai trečią kartą santykius būtų išsiaiškinę dabartinis čempionas Tysonas Fury ir Deontay Wilderis.

Iki šios kovos laikinuoju čempionu tapęs A. Povetkinas savo šanso kovoti dėl tikrojo titulo ko gero nesulauks.

Pasak pranešimų, T. Fury ir D. Wilderio kovos laimėtojas galės kitą vasarą kautis su A. Joshua ir taip sujungti net šešių organizacijų čempionų titulus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)