Organizatoriai tikisi, kad rugsėjo 13-ąją vyksiančiose varžybose dalyvaus apie 100 šeimyninių komandų ne tik iš Klaipėdos bei pajūrio, tačiau ir visos Lietuvos.

Kalendorinio rudens pradžią simboliškai įprasminančiame turnyre šeimoms gali dalyvauti komandos, sudarytos iš trijų narių. Bent vienas iš jų turi būti vyresnis nei 18 metų ir bent vienas – jaunesnis.

Visos plaukimo varžybose „Mama, tėtis ir aš“ dalyvaujančios komandos bus apdovanotos diplomais ir turnyro partnerių įsteigtais prizais.

Rugsėjo 13-ąją plaukimo rungtynės prasidės 10 val. ryto (Dubysos g. 12, Klaipėda), komandos varžysis penkiuose 2,5 m gylio plaukimo takeliuose. Baseino takelio ilgis – 25 m.

Dvejus metus veikiantis modernus Klaipėdos baseinas puikiai tinka rengti šeimyninį plaukimo turnyrą.

„Stebime lankytojus, girdime jų poreikius ir stengiamės išpildyti jų lūkesčius. Pastaruoju metu matome, kad klaipėdiečiai vis dažniau renkasi aktyvias savaitgalio pramogas su šeima, domisi savo ir vaikų turiningu laisvalaikiu. Iš tiesų mums labai džiugu, kad jūriniame mieste sportas ir pramogos vandenyje kasdien vis labiau paklausios ir vertinamos“, - sako Klaipėdos baseino vadovė Ieva Vaičiurgė.

Varžybos Dano Rapšio taurei laimėti vyks estafetės principu, kai trys kiekvienos komandos dalyviai pasirinktu plaukimo stiliumi be pagalbinių priemonių (leidžiama naudoti tik varžybų organizatorių pateiktas plaukimo lentutes) turės įveikti 50 metrų distanciją. Leistinas startas ir nuo bokštelių, ir iš vandens. Varžybų dalyvių plaukimo rezultatai bus fiksuojami pasaulio plaukimo federacijos FINA pripažinta „Swiss Timing” varžybų laiko kontrolės sistema.

Numatoma turnyro „Mama, tėtis ir aš“ pabaiga ir apdovanojimų ceremonija – 14 val. Dalyvių registracija vyksta iki rugsėjo 9 d. 24 val.

„Šios varžybos – tai ne tik geriausio rezultato siekimas. Svarbiausias tikslas – aistra plaukti, aktyvus laisvalaikis, geros emocijos ir smagus laikas su artimiausiais“, - sako D. Rapšys.

Plaukikas 2017 m. metais tapo Europos čempionu 200 m laisvuoju stiliumi rungtyje, pagerino Lietuvos rekordą. Po metų pasaulio trumpo baseino plaukimo čempionate pelnė auksą 400 m plaukime laisvuoju stiliumi ir sidabrą 200 m plaukime laisvuoju stiliumi. D. Rapšys tapo pirmuoju lietuviu, patekusiu į 2020 m. vasaros olimpines žaidynes po kvalifikacinių varžybų.

Šiuo socialiniu projektu siekiama neabejingas aktyviam fiziniam laisvalaikiui Lietuvos regiono šeimas paskatinti aktyviam laisvalaikiui su savo atžalomis, ugdyti vaikų aistrą plaukti. Šeimų plaukimo varžybos bendrai finansuojamos valstybės Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)