Dviratininkai krušos buvo užklupti greta pietvakarių Prancūzijoje esančios Col de Porte kalvos viršūnės.

„Daugelį dviratininkų, įskaičiuojant ir mūsiškius, pasitiko blogas oras ir stambi kruša, – informavo „Israel Start-Up Nation“ komanda. – Įsivyravo visiškas chaosas, dviratininkai bandė slėptis, nes krušos gabalai buvo stalo teniso kamuoliuko dydžio.“

Kad ši informacija nebuvo pagražinta, pademonstravo Belgijos dviratininkas Timas Declercqas – iš karto po lenktynių finišo jis socialiniuose tinkluose pasidalijo savo nugaros nuotrauka. Ji visa buvo nusėta raudonomis dėmėmis.

Timas Declercqas

„Tarsi Dauphine lenktynės nebūtų pakankamai skausmingos kojoms“, – prie nuotraukos pažymėjo 31-erių sportininkas. Vėliau jis pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, jog dėmės mažėja.

Panašią nuotrauką su sukapota nugara patalpino ir prancūzų dviratininkas Maxime'as Chevalier.

„Buvo šiek tiek beprotiška, tokios krušos nebuvo tekę matyti, – pasakojo Izraelio dviratininkas Guy Nivas, – Šiaip jau per tokį orą reikėtų likti namuose, bet mes vis tiek važiavome – iki viršūnės buvo likę du kilometrai. Buvo gaila ir žiūrovų, kurie šalia kelio stovėjo be jokios užuovėjos. Patirtis tikrai skausminga – norėjau kuo greičiau pasiekti finišą ir nerti į autobusą. Tikrai ne pati maloniausia diena.“

Pranešama, kad vienas iš dviratininkų likus 500 metrų iki finišo tiesiog nusprendė lenktynių nebetęsti ir pasislėpė palapinėje, kitas pasislepė po sirgaliaus laikytu pripučiamu guminiu plaustu.

135 km ilgio etapą laimėjo Slovėnijos lenktynininkas Primožas Rogličius, į priekį išsiveržęs likus 650 metrų iki finišo. Antrąją vietą užėmė prancūzas Thibaut Pinot.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)