Lietuvos rinktinei atstovaus 2015 metų pasaulio čempionato prizininkas, „Tour de France“ ir „Giro d’Italia“ etapų nugalėtojas Ramūnas Navardauskas iš Prancūzijos komandos „Nippo Delko One Provence“ ir šeši „Klaipėdos“ komandos dviratininkai: septynis metus Prancūzijos komandai „Ag2R La Mondiale“ atstovavęs Gediminas Bagdonas, Justas Beniušis, Venantas Lašinis, Denas Masiulis, Rokas Kmieliauskas ir Mantas Januškevičius.

„Memel“ komandos marškinėlius vilkės visose „Baltic Chain Tour“ lenktynėse dalyvavęs Darijus Džervus, Lukas Talačka, Edgaras Kovaliovas, Gediminas Kaupas, Aristidas Kelmelis, Arūnas Gliaudelis ir Jokūbas Zdanevičius.

Iš viso lenktynėse, kurios šeštadienį baigsis Valgoje (Estija), startuos 11 ekipų iš Estijos (3), Latvijos (3), Lietuvos (2), Norvegijos (1) ir Vokietijos (2). Lenktyniaus 71 dviratininkas iš 6 šalių. Prizų fondą sudaro 9775 eurai.

Varžybas, kurios vyks Estijoje ir Latvijoje, sudarys trys etapai. Ketvirtadienį pirmajame etape (Talinas – Jegeva) dviratininkai įveiks 200 km. Startas – 13.00 val., o finišas numatytas 17.30-18.00 val.

„Baltic Chain Tour“ lenktynės, kurios yra simbolinis 1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykusios „Baltijos kelio“ akcijos paminėjimas, rengiamos nuo 2011 metų.

Pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes laimėjo estas Erki Putsepas, antrąsias – lietuvis Gediminas Bagdonas, trečiąsias – vokietis Philippas Walslebenas, ketvirtąsias – olandas Mathieu van der Poelis, penktąsias – ukrainietis Andrejus Kulikas, šeštąsias – latvis Maris Bogdanovičius, septintąsias – norvegas Hermanas Dahlis, o aštuntąsias – latvis Emilis Liepinis.

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse jau yra dalyvavę 32 šalių atstovai. Šiose varžybose jėgas jau yra išmėginęs 51 Lietuvos dviratininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)