Deja, įvertinę esamas viruso plitimo tendencijas, organizatoriai trečiadienį buvo priversti paskelbti apie apskritai atšaukiamą renginį.

„Tai yra didžiulis nusivylimas, bet kitokio sprendimo priimti negalėjome, – tvirtinama Paryžiaus maratono organizacinio komiteto pranešime. – Tikimės, kad į savo nuostabaus miesto gatves bėgikus galėsime pakviesti po metų.“

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad Berlyno ir Niujorko maratonai, kurie buvo suplanuoti atitinkamai rugsėjo 27 ir lapkričio 1 dienomis, taip pat neįvyks.

Praėjusią savaitę paskelbta, kad spalio 4 d. vyks vienintelis Londono maratonas, tačiau jame galės dalyvauti tik elitiniai atletai.

Pažymėtina, kad skirtingai nei Londono, Berlyno ir Niujorko maratonai, renginys Paryžiuje nėra vienas šešių skaitlingiausių pasaulio bėgimo renginių, tačiau kasmet vis tiek sulaukia didelio sportuojančiųjų dėmesio. Jis rengiamas nuo 1976-ųjų.

Prancūzijoje per koronaviruso pandemiją fiksuota daugiau nei 204 tūkst. užsikrėtimo šia liga atveju. Šalyje mirė daugiau nei 30 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)