Planetos čempionas sėkmingiausiu trečiuoju bandymu įrankį nuskraidino net 71,37 metro ir užtikrintai tapo varžybų nugalėtoju.

Tiesa, iš pradžių įspūdingą švedo metimą prižiūrėjęs teisėjas pakėlė raudoną vėliavėlę ir užfiksavo, kad sportininkas mynė apskritimo liniją – visgi po diskusijų metimas buvo įskaitytas.

Tai – ne tik geriausias metų rezultatas pasaulyje, bet ir 14-as per visą istoriją.

Nepamušamas rekordas jau 34-erius metus priklauso vokiečiui Jurgenui Schultui, 1986-aisiais diską švystelėjusį net 74,08 m, o antro geriausio visų laikų metimo autorius yra lietuvis Virgilijus Alekna su 73,88 m (2000 m.).

Beje, šį savaitgalį savo jėgas disko metimo sektoriuje pasitikrino ir pasaulio bei Europos čempionas 29-erių metų Andrius Gudžius.

Jis Palangoje vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą diską numetė 68,16 m, bet buvo atviras, kad su dabartine sportine forma įrankis galėjo nuskristi ir už 70 metrų ribos, bet sutrukdė oro sąlygos.

„Planas minimum buvo 68 metrai, norai buvo 70. Bet mečiau gerai, metimai buvo „ant 70“ pagal viską. Po tolimiausio išskėčiau rankas dėl to, kad jaučiau, jog turėtų būti kaip treniruotėje – 70 metrų. Bet vėjas šiandien toks, kad atiminėja 2-3 metrus. Nuo 60 metrų kaip duobė, diskas krito, atrodė, kad ten net oro nėra. Viską sudėliojus, viską įvertinus – trys metimai už 67 metrų. Į patirties bagažą įsidėjau gerų dalykų“, – pasirodymu patenkintas liko A. Gudžius.

Dabar geriausias 2017 ir 2018 metų Lietuvos sportininkas pradės tarptautinių varžybų ciklą. Tiesa, metikas net nežino, su kokiais varžovais jam šiemet teks išbandyti jėgas.

„Nieko nežinau, kas dalyvaus, kaip. Viską matysime nuvažiavę į vietą, nes situacija keičiasi valandomis“, – teigė A. Gudžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)