Nors J. Stoliarenko atsilaikė visus tris raundus po 5 minutes, vienbalsiu teisėjų sprendimu pergalė taškais atiteko rusei – 3:0 (30:27, 30:27, 30:26).

J. Kunickaja visos kovos metu tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose ir iš viso atliko net 209 smūgius, kai lietuvė – tik 30. Toks atakų skirtumas tarp varžovių yra vienas didžiausių per visą UFC moterų kovų istoriją.

Rusijos kovotojos taktika buvo paprasta, bet veikė tobulai: kiekviename raunde ji stengdavosi perkelti kovą į parterį arba prie narvo sienų ir ten jau paleisti smūgių laviną prieš nepatogesnėje padėtyje esančią varžovę.

Tokia kovos eiga J. Stoliarenko taip ir neleido pademonstruoti savo stiprybių: per visus tris raundus ji atliko vos 6 akcentuotus smūgius.

Primename, kad J. Kunickaja šį savaitgalį turėjo kovoti su brazile Ketlen Vieira, tačiau pastaroji dėl neaiškių priežasčių atsisakė kautis, tad J. Stoliarenko lengviausios svorio kategorijos (iki 61,2 kg) mūšyje ją pakeitė.

Lietuvos atstovė turėjo tik kiek daugiau nei savaitę ruoštis šiai kovai. Daugiausia dėl šios priežasties lažybininkai favorite ir įvardijo J. Kunickają. Ji turėjo ilgą ir visavertę pasirengimo stovyklą.

173 cm ūgio J. Stoliarenko jau prieš tai buvo kovojusi UFC narve, bet tai buvo realybės šou – „The Ultimate Fighter“. MMA varžybose Lietuvos sportininkė iškovojo 9 pergales, patyrė 3 pralaimėjimus, o 2 akistatos baigėsi lygiosiomis.

Šių metų kovą J. Stoliarenko tapo organizacijos „Invicta“ čempione. Tada ji palaužė amerikietę Lisą Verzosą. Patyrusi rusė kelis kartus yra viešėjusi Lietuvoje, kur sėkmingai kovėsi „Bushido Hero's“ turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)