Šiame vakarų Lietuvos mieste toks bėgimas rengiamas ketvirtą kartą. Jis skirtas visiems, mylintiems aktyvų laisvalaikį bei norintiems pažinti nematytas vietas. Idėja suburti aktyvią Šilalės bendruomenę ir surengti sporto šventę buvo puoselėjama ne vienerius metus. Šilalės rajone savo karjeras pradėjo nemažai garsių sportininkų.

„Bėgimas mano pomėgiu ir aistra tapo dar vaikystėje. Vėliau atsirado darbai, šeima, įvairūs rūpesčiai. Dėl to bėgimą keletai dešimtmečių kiek apleidau. Prieš keletą metų bėgioti pradėjo mano sūnūs Mantas ir Modestas, o vieną vakarą susėdę nusprendėme, kad Šilalėje turėtų atsirasti tradicinis bėgimo renginys, į kurį galėtų atvykti dalyviai iš visos Lietuvos bei užsienio. Tą mintį palaikė visa šeima. Taip viskas išsirutuliavo į „Šilalės miesto bėgimą“. Tai tikrai yra vienas masiškiausių sporto renginių mūsų mieste“, – sakė Jonas Gudauskas, renginio organizatoriaus Modesto Gudausko tėtis.

Šilalės bėgimas garsėja savo bendruomeniškumu. Įgyvendinti renginį mielai padeda Šilalės gyventojai, o jų nuoširdumą pastebi ir varžybų dalyviai.

„Turime rėmėjus, partnerius – tiek iš privataus, tiek iš viešojo sektoriaus. Bėgimas tapo miestelio bendruomenės švente. Paskutiniame bėgime dalyvavo 900 bėgikų, tarp kurių buvo svečiai iš Vilniaus, Latvijos miestų, taip pat čia yra bėgę Lietuvoje misiją atlikinėję Portugalijos kariai. Svečiai išsiveža geriausius įspūdžius, o patiems šilališkiams smagu kai gali aktyviai praleisti laiką renginyje“, – pridūrė J. Gudauskas.

J. Gudausko žmona Zita, priešingai nei jos vyras, bėgimu vaikystėje nesižavėjo. Įsižiebusi „Šilalės miesto bėgimo“ tradicija taip pakerėjo Z. Gudauskienę, kad ji pradėjo dalyvauti ne tik savo miesto renginiuose, bet ir ieško naujų bėgimo iššūkių. Jos pavyzdys taip pat kasmet užkrečia ir daugiau Šilalės gyventojų.

„Vaikystėje sportuodavau tik per kūno kultūros pamokas, o bėgti visada buvo sunku. Nuo 2002 metų pradėjau dalyvauti bėgimuose, o pirmą kartą bėgau 500 m kartu su vaikais. Buvo sunku prabėgti ir tiek. Po keletos metų nusprendžiau pereiti į didesnį atstumą. Nors kažkada vyrui esu sakiusi, kad jau bėgti tai tikrai manęs niekas neprivers, – šypsojosi Z. Gudauskienė. – Taip galiausiai be problemų pradėjau bėgti 3 km.

Kai vaikai pradėjo rengti „Šilalės miesto bėgimą“, įveikiau 2,8 km distanciją, bet nebuvo lengva, nes čia mane visi pažįsta ir aptaria. Po to supratau, kad bėgimas tapo mano ir vyro bendru pomėgiu, leidžiančiu pažinti Lietuvą. Džiugu, kad visai šeimai bėgimas tapo savotiška rutina. Dabar neseniai vyras dalyvavo Rygos maratone, o aš įveikiau 10 km. Pagalvoju ir apie pusmaratonį, bet nenoriu dar prisikalbėti. Trumpai tariant, užkratą vaikai pasėjo didelį“.

Registracija į „Šilalės miesto bėgimą“ vis dar tęsiasi. Sekmadienį 10 val. Šilalės miesto stadione bus duotas startas „Biovela“ 10 km bėgimui, 11.30 val. vyks picerijos „Bamba“ vaikų 400 m bėgimas, o 12 val. startuos „Norfa“ 2,8 km bėgimo dalyviai.

Įvertinus dabartinę situaciją Lietuvoje, renginyje dalyviai turės laikytis visų saugumo ir higienos taisyklių.

„Mes patys planavome išvykti į kai kuriuos bėgimus, bet kol kas susilaikome. Šilalėje tikrai bėgsime. Tikimės, kad per likusias keletą dienų papildomų suvaržymų organizatoriams nebus ir viskas įvyks sėkmingai“, – pridūrė J. Gudauskas.

Bėgimo žiūrovų renginyje lauks nemažai smagių pramogų ir žaidimų. Štai „Pik Nik“ organizuos pasiplėšymo čempionatą, kurio metu dalyviai bus kviečiami dalyvauti ir pagerinti rekordą. Vaikai galės pramogauti ant batutų.

Bendroje Lietuvos bėgimo taurės įskaitoje tarp vyrų pirmauja Marius Ignotas („Lukas“, 4306 tšk.). Antrąją vietą užima Simas Stasiukaitis („Bėgimo klubas“, 3823 tšk.), trečiąją – Aurimas Rimkus („Stadija“, 3782 tšk.).

Moterų įskaitos lydere yra Nadežda Normontienė („F.O.C.U.S. Running“, 4385 tšk.). Antrąją poziciją užima Vilmantė Stašauskaitė („BK Maratonas“, 3606 tšk.), trečiąją – Erika Simaitė („Stadija“, 3473 tšk.).

Klubų įskaitoje pirmauja „Bėgimo klubas“ (5820 tšk.). Antroje vietoje – Kauno BMK (5060 tšk.), trečioje – „Stadija“ (4943 tšk.).