Dėl koronaviruso pandemijos atšaukus ne tik Tokijo olimpines žaidynes, bet ir baidarių ir kanojų irklavimo pasaulio čempionatą, svarbiausios šių metų tarptautinės varžybos numatytos rudenį. Rugsėjo 23-27 d. Vengrijoje vyks pasaulio taurės varžybos, o spalio viduryje numatytas Europos čempionatas Rumunijoje.

„Pasaulio taurės varžybose dalyvaus penkiolika Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų. Panašų skaičių sportininkų planuojame deleguoti ir į Europos čempionatą.

Pagal Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos taisykles, svarbiausiose varžybose, toje pačioje distancijoje šaliai gali atstovauti tik viena įgula. Todėl tik Lietuvos čempionai iškovos teisę startuoti tarptautinėse varžybose. Nemažai distancijų Trakuose vyks labai atkakli kova dėl to vienintelio kelialapio“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Kaip ir kasmet, atkakliausia kova prognozuojama sekmadienį vyksiančiose 200 metrų baidarių vienviečių varžybose, kur prie starto linijos stos daug tituluotų baidarininkų – pasaulio ir Europos vicečempionas Arturas Seja, olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, Europos čempionatų prizininkas Ignas Navakauskas.

Tarp minėtų sportininkų atkakli kova užvirs jau penktadienį, kai vyks varžybos 500 metrų distancijoje. Pačioje greičiausioje rungtyje – keturviečių baidarių varžybose S. Sejos, A. Lanko, E. Ramanausko ir I. Navakausko ketvertas varžysis su Rio de Žaneiro finalininkais Ričardu Nekriošiumi ir Andreju Olijniku bei broliais Simonu ir Mindaugu Maldoniais.

1000 metrų vienviečių kanojų distancijoje šeštadienį dėl Lietuvos čempionato aukso ir kelialapio į pasaulio čempionatą kovos Vadimas Korobovas ir Henrikas Žustautas. Intriguojanti šių kanojininkų dvikova laukia ir 200 m rungtyje, kur jie yra iškovoję skambiausias pergales. H. Žustautas yra tapęs pasaulio ir Europos čempionu, V. Korobovui priklauso šios rungties pasaulio rekordas.

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionato tvarkaraštis:


penktadienį 16.15 val. – 500 m finalai
;
šeštadienį 14.30 val. – 1000 m finalai
;
sekmadienį 13.00 val. – 200 m finalai.

Sekmadienį vyksiančius finalus tiesiogiai rodys DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)