Tą pačią dieną, kai pranešė apie savo atsivertimą, tituluota atletė iš visų savo socialinių tinklų ištrynė su ankstesniu savo gyvenimu susijusias nuotraukas.

Liko tik fotografijos, kuriose latvė dėvi hidžabą.

„Mieli draugai, sekėjai, gerbėjai. Aš priėmiau svarbų gyvenimo sprendimą. Esu laiminga ir dėkinga – galvoju, kad pasielgiau teisingai. Prašau vienintelio dalyko – pagarbos. Man tai yra išskirtinė diena, nes aš tapau musulmone, – rašė R. Koha. – Prasideda naujas ir gražus mano gyvenimo etapas.“

Latvės tapimo musulmone priežastis – artėjanti santuoka. Apie savo sužadėtuves su 21-erių disko metiku iš Kataro Moazu Mohamedu Ibrahimu ji paskelbė dar pavasarį.

Iki šiol abu sportininkai aktyviai bendravo socialiniuose tinkluose, publikuodavo savo bendras nuotraukas, fotografijas iš varžybų. R. Kohos atsivertimo dieną jos nuotraukas iš socialinių tinklų pašalino ir mylimasis.

Latvijoje šis įvykis sukėlė nemenką rezonansą, nes R. Koha pastaruoju metu buvo viena iš ryškesnių ir daugiausiai titulų skinančių šalies moterų.

Sportininkė savo kraityje jau turi du Europos čempionato aukso medalius (2018, 2019 m.), pasaulio čempionatuose ji du kartus iškovojo bronzą (2017, 2018 m.).

Du kartus ji yra tapusi pasaulio jaunimo čempione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)