F. Quartararo triumfavo kvalifikacijoje, o pirmąją poziciją prancūzui pavyko išsaugoti ir lenktynių metu. Paskutiniajame rate jį aplenkti mėgino Maverickas Vinalesas iš „Yamaha“, tačiau ispanas per plačiai įveikė posūkį ir šansus laimėti prarado.

Nugalėtojas F. Quartararo pergalę atšventė tautiečio futbolininko Kyliano Mbappe stiliumi. Kirtęs finišo liniją, prancūzas važiuodamas pakilo nuo sėdynės, pakreipė galvą ir sunėrė rankas – taip, kaip įvarčius švenčia garsusis Paryžiaus „Saint Germain“ puolėjas, kuris šio epizodo pro akis nepraleido.


„Sveikinu, Fabio. Matau, kad turi skonį. 10/10“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė motociklininko nuotrauka pasidalinęs K. Mbappe.

21-erių F. Quartararo yra laikomas „MotoGP“ ateities žvaigžde. Tik pernai čempionate debiutavęs jaunuolis su 50 taškų dabar yra užtikrintas jo lyderis, lenkiantis M. Vinalesą 10 taškų, o trečioje vietoje esantį Andrea Dovizioso – net 24 taškais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)