Neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti kaltinami trys vyrai: 41-erių buvęs sporto klubo Šiauliuose vadovas ir treneris N. Č., 20-metis Mažeikių rajono gyventojas R. S. ir 39-erių Kaune esančio sporto klubo trenerio asistentas R. G.

Šiaulietis, neseniai teistas už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis, taip pat kaltinamas ir neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2018 metais N. Č., nuvykęs į Vilnių, įsigijo 320 vienetų tablečių, kurių sudėtyje yra labai didelis kiekis psichotropinės medžiagos, ir beveik 7 tūkstančius įvairių buteliukų, ampulių, tablečių, piliulių ir buteliukų preparatų, prilyginamų dopingui. Visas šias psichotropines medžiagas ir dopingą N. Č. laikė paslėpęs savo sporto klube.

Laikydamas anabolinių androgeninių steroidų preparatus darbe treneris juos keliolika kartų 2019 metų pavasarį ir vasarą pardavė vienam pažįstamui R. S., kuris su platintoju susipažino internetu, radęs jo, kaip sportininko, kontaktus.

Nusipirkęs 6 tūkstančius vienetų įvairių preparatų R. S. juos laikė Mažeikių rajone, giminaitės sandėliuke.

Bylos duomenimis, Mažeikių rajono gyventojas juos pats perpardavinėjo internete kaip papildus sportui. Tokiais papildais susigundė trečiasis kaltinamasis R. G., kuris preparatų per du kartus įsigijo, atvykęs pas R. S.

Atlikus kratas pas visus tris kaltinamuosius rasta įvairių dopingo preparatų.

Visi trys kaltinamieji savo kaltę pripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų – nelaisvė nuo 10 iki 15 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)