„Garkalne/Livonia“ – Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 20:20 (12:10)

„Top“ lygos čempionų titulą ginantys „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai Latvijoje išgyveno tikrą dramą, kuri baigėsi prarastais taškais.

Šeimininkai pirmieji surengė rezultatyvią ataką, o pirmajame kėlinyje pirmavo 12:3. Galiausiai Žilvinas Kungys atliko pirmą žeminimą svečiams, o po tikslių Donato Vilimavičiaus smūgių koja „Vairas-Kalvis-Jupoja“ atsilikimas sumažėjo iki 2 taškų (10:12).

Antrajame kėlinyje Tomas Bagdonas išvedė svečius į priekį 17:12, bet 77-ąją minutę Latvijos komandos legionierius Clementas Barry sugrąžino pranašumą šeimininkams (20:17). Vos po minutės D. Vilimavičius taikliu baudos smūgiu išlygino rezultatą ir taip padėjo galutinį tašką šiame mače.

„Treneris, žinoma buvo piktas. „Livonia“ komanda žaidė labai gerai. Mūsų gynyba buvo labai prasta. Latvių dideli grumtynių žmonės buvo labai stiprūs ir mūsų gynyba nebuvo pakankamai gerai, kad juos sustabdytų. Tai ir sutrukdė laimėti“, – teigė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ kapitonas Paulius Strigūnas.

Geriausiais žaidėjais pripažinti P. Strigūnas ir Shaunas Bakeris.

„Baltrex-Šiauliai“ – Kauno „Ąžuolas“ 33:12 (26:7)

Nesulaikomai šiame sezone rungtyniaujantys „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę. Šiaulių ekipa namuose 33:12 (26:7) įveikė Kauno „Ąžuolo“ klubą.

Savo agresyviu ir greitu žaidimu „Baltrex-Šiauliai“ dominavo aikštėje nuo pirmųjų minučių. Po Martyno Lianzbergo ir Igno Jankaičio žeminimų bei Armando Kalinausko realizacijos smūgių šeimininkai pirmavo 14:0. Pirmojo kėlinio viduryje kauniečiai pademonstravo, kad gali kautis su šiauliečiais ir Domantas Bagužis sušvelnino „Ąžuolo“ atsilikimą. Visgi iki pirmojo kėlinio pabaigos „Baltrex“ dar labiau nutolo po rezultatyvių Tomo Rudžinsko ir M. Lianzbergo atakų.

Antroje mačo pusėje „Baltrex-Šiauliai“ ramiai kontroliavo rungtynes ir neleido varžovams užmegzti didesnės intrigos. Dar vieną žeminimą šeimininkams pridėjo M. Lianzbergas, o „Ąžuolui“ paguodos taškus pelnė Tautrimas Mažylis.

„Buvome nusiteikę žaisti nuo pat pradžios. Tą pavyko padaryti jau antrose rungtynės iš eilės. Nedžiugina tik atsarginiai žaidėjai, kurie į aikštę įeina šiek tiek pasimetę. Antrajame kėlinyje padarėme aštuonis keitimus ir tas išlygino žaidimą. Kauniečiai neblogai žaidė visas rungtynes, bet mes neleidome jiems pasireikšti puolime, gerai gynėmės“, – sakė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

„Varžovai per pirmąsias 30 min. išnaudojo visas mūsų klaideles, o mūsų didžiausia problema šį sezoną yra disciplina. Negalime žaisti savo pusėje. Apsigynę turime po 8-10 fazių bėgti tolyn. Neteisingi sprendimai mums kainavo daug taškų. Tokiame lygyje reikia disciplinos laikytis nuo pirmos iki 80-os minutės“, – pridūrė „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

Kauno komandoje debiutavo legionierius iš Zimbabvės, pasaulio regbio-7 čempionate rungtyniavęs Shane‘as Makombe.

„Mums svarbiausia yra treniruotėse perimti jo patirtį. Jis dirba su žaidėjais bei mažais dalykėliais, kurie yra labai svarbūs. „Baltrex-Šiauliai“ labai gerai komunikuoja aikštėje ir parodė, kur turime temptis. Bet kokiu atveju, mums yra fantastiška žaisti tokias rungtynes ir kaupti patirtį“, – pridūrė L. Naujalis.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“) ir Tautvydas Krasauskas („Ąžuolas“).

„Miesnieki“ – „Šiauliai“ 21:32 (14:17)

Antrąją pergalę šiame sezone iškovojo ir didelį žingsnį kovojant dėl vietos pusfinalyje žengė Šiaulių „Šiaulių“ klubas. Šiauliečiai išvykoje 32:21 (17:14) nugalėjo „Miesnieki“ (Latvija) ekipą.

11-ąją min. Deividas Krečius išvedė svečius į priekį žeminimu, o po Airido Savicko penkių taškų bei dar vieno Mato Miežio realizacijos smūgio „Šiauliai“ pirmavo 14:0. Visgi latviai sugebėjo dar pirmajame kėlinyje išlyginti rezultatą, o minimalų pranašumą šiauliečiams sugrąžino M. Miežio baudos smūgis.

Antrajame kėlinyje M. Miežys pridėjo dar 3 taškus, o po dar vieno D. Krečiaus rezultatyvaus išpuolio svečiai pirmavo 25:14. Nors „Miesnieki“ dar buvo priartėję iki 21:25, „Šiaulių“ žvaigždė Jonas Mikalčius 73-iąją min. atliko žeminimą ir įtvirtino svarbią savo komandos pergalę. J. Mikalčius savo prasiveržimais prisidėjo praktiškai prie visų šiauliečių rezultatyvių atakų.

Geriausiais žaidėjais pripažinti J. Mikalčius ir Emils Balodis.

„Tikėjomės, kad varžovai dažniausiai žais grumtynėmis. Buvo tikrai nelengva prieš juos atsilaikyti. Jei neišsispiriame kamuolio iš savo ploto, tai iškart turime bėdų ir jie taip pelnė taškus. Bet mes išnaudojome savo vėjerius, varžovų silpnąsias vietas ir pasiekėme pergalę. Mano geras žaidimas susijęs su komandiniais veiksmais. Įvedėme naują derinį, kuris, kaip iškart sakiau, mums padės laimėti rungtynes. Kai varžovai susispausdavo, mes galėjome išnaudoti savo vėjerius“, – po rungtynių kalbėjo J. Mikalčius.

Turnyro lentelė po trijų turų:

  • 1. „Baltrex-Šiauliai“ 9 tšk.
  • 2. Šiaulių „Šiauliai“ 7
  • 3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 6
  • 4. Kauno „Ąžuolas“ 5
  • 5. „Miesnieki“ 5
  • 6. „Garkalne/Livonia“ 4.


Ketvirtasis turas vyks jau ateinantį šeštadienį. „Vairas-Kalvis-Jupoja“ namuose priims „Miesnieki“ ekipą, „Ąžuolas“ Kaune kausis su „Šiauliais“, o „Baltrex-Šiauliai“ savo aikštėje susitiks su „Garkalne/Livonia“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)