Po 4 komandas iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos sužais 22 reguliariojo sezono mačus, po kurių 8 stipriausios lygos komandos tęs pasirodymą atkrintamosiose varžybose.

Numatyta, kad sezonas startuos jau rugsėjo mėnesį, o baigsis finalo ketverto varžybomis balandį. Visi susitikimai išskirtinai vyks tik savaitgaliais bei bus derinami prie Europos rankinio federacijos (EHF) bei šalių čempionato kalendoriaus.

Baltijos rankinio lygos (BRL) tarybos narys Marius Devyžis išskyrė, kad įvykę pokyčiai turėtų padėti sulaukti ir tarptautinio pripažinimo.

„Apie šiuo pokyčius kalbos vyko pastaruosius kelis sezonus. Dabar buvo sukurtas naujo formato čempionatas, kuriame daugiau bus įtrauktos ir šalių federacijos. Tai leis žengti pirmyn tiek organizaciniu, tiek teisiniu pagrindu. Per šią reformuotą lygą galime siekti ir EHF pripažino ir toliau vystyti čempionatą regione“, – kalbėjo M. Devyžis.

Reformuotos lygos atstovas pabrėžė, kad lyga yra ilgalaikis projektas ir rezultatų bus siekiama palaipsniui.

„Sportine prasme Suomijos, Ukrainos ir Baltarusijos klubų atsisakymas gali būti skausmingas ir lygis iš pradžių nuo to gali nukentėti, tačiau tikiu, jog ilgalaikėje perspektyvoje tai bus didelis žingsnis į priekį rankiniui mūsų regione. Naujajam formatui turime suteikti šiek tiek laiko“, – teigė M. Devyžis.

Jau yra patvirtintas klubų, kurie rudenį startuos Baltijos lygoje, sąrašas.

Mūsų šaliai pirmenybėse atstovaus Klaipėdos „Dragūnas“, Vilniaus VHC „Šviesa“, Kauno „Granitas-Karys“ ir Alytaus „Varsa-Stronglasas“, Latvijai – Dobelės „Tenax“, Rygos „Celtnieks“, Ludzos „Latgols“, Ogrės HK „Ogre“, o Estijai – Kehros „Horizon“, Viljandžio „Viljandi“, Polvos „Serviti“ bei Tapos SK „Tapa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)