Zimbabvės regbio rinktinė yra viena stipriausių Afrikoje. Šios šalies regbio-7 rinktinė yra ne kartą žaidusi pasaulio regbio-7 serijoje su stipriausiomis planetos komandomis.

S. Makombe yra sužaidęs 28-erias rungtynes Zimbabvės regbio rinktinėje, o su regbio-7 komanda 2018 metais dalyvavo pasaulio čempionate San Franciske (JAV).

Regbininkas pastaruosius trejus metus profesionaliai rungtyniauja Prancūzijoje. Prieš tai jis penkerius metus praleido kitoje regbio valstybėje – Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

Kol Prancūzijoje jam yra atostogos, regbininkas priėmė puikiai pažįstamo „Ąžuolo“ trenerio Lino Naujalio kvietimą prisijungti prie Kauno ekipos. Jis Kaune turėtų praleisti apie keturias savaites, nes vėliau turės grįžti į Prancūziją.

„Esu čia, kad perteikčiau savo regbio idėjas ir būčiau Kauno regbio komandos dalimi. „Ąžuolas“ yra labai įdomus ir daug žadantis klubas, todėl esu laimingas galėdamas dirbti su juo. Galimybė dirbti Kaune man bus naudinga ne tik dėl regbio, bet ir dėl asmeninio tobulėjimo“, - kalbėjo S. Makombe.

S. Makombe komandai padės ne tik patarimais, bet ir žaidimu. Planuojama, kad jis sužais keletą Baltijos regbio „Top“ lygos rungtynių. Lietuvos regbis jam jau yra pažįstamas, nes jis yra viešėjęs Lietuvoje ir bendravęs su nemažai mūsų šalies žaidėjų.

„Žinau daug Lietuvos žaidėjų, o pirmą kartą čia buvau atvykęs stebėti Lietuvos ir Ukrainos rinktinių rungtynes prieš dvejus metus. Iškart įsimylėjau Lietuvos regbį ir jūsų šalį“, - šypsojosi S. Makombe.

Vos atvykęs į Lietuvą, Zimbabvės regbininkas puolė į darbą su „Ąžuolo“ komanda. Jis ėmė dalintis patirtimi ir patarimais treniruočių metu tiek sporto salėje, tiek stadione.

„Aš propaguoju bėgantį regbį, kuomet žaidėjas gali išreikšti save ir mėgautis žaidimu“, - pridūrė S. Makombe.

Kalbėdamas Zimbabvės žiniasklaidai S. Makombe pasidžiaugė, kad Lietuvoje yra gera padėtis dėl COVID-19 pandemijos. Dėl jos dar kovo mėnesį buvo sustabdytas Prancūzijos regbio čempionatas.

„Saugumas yra labai svarbu ir aš domiuosi situacija čia. Kai palikau Prancūziją, į Lietuvą jau galėjau atvykti be jokių problemų“, - sakė žaidėjas.

Trečiajame Baltijos regbio „Top“ lygos ture „Ąžuolas“ šeštadienį 14 val. išvykoje susitiks su pirmenybių lydere Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ komanda.

Tuo tarpu čempionės titulą ginanti Šiaulių „Vairo-Kalvio“ komanda svečiuose 13 val. kausis su „Garkalne/Livonia“ (Latvija) klubu. Sekmadienį 14 val. Baldonėje (Latvija) įvyks „RC Miesnieki“ ir Šiaulių „Šiaulių“ akistata.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją