Apie dopingo problemos mastą 22-ejų plaukimo laisvuoju stiliumi sprinteris prakalbo dalyvaudamas savo tėvynės „Phil Davis Podcast“ laidoje.

„Plaukime yra labai daug dopingo. Visi tai žino, ir aš žinau, kad negaliu pasitikėti turbūt puse vaikinų, su kuriais varžausi“, – pareiškė australas.

Prestižinėje 100 m plaukimo laisvu stiliumi distancijoje prieš ketverius metus jis triumfavo ką tik atšventęs savo 18-ą gimtadienį.

Tai pavertė K. Chalmersą jauniausiu Australijos plaukimo olimpiniu čempionu nuo legendinio Iano Thorpe'o laikų.

Sportininkas taip pat laimėjo du olimpinius bronzos medalius su komandos draugais dalyvaudamas estafetėse.

„Australijoje mes nekenčiame sukčių – pasižiūrėkite į Shayną Jack (Australijos plaukikė buvo diskvalifikuota ketveriems metams dėl draudžiamo preparato vartojimo, nors savo kaltę neigė – Delfi). Mes tokių dalykų netoleruojame“, – pažymėjo K. Chalmersas.

Jis taip pat pagyrė tautietį Macką Hortoną, kuris praėjusiame pasaulio čempionate atsisakė fotografuotis ant nugalėtojų pakylos su kinu Sun Yangu, kuris šiemet antrą kartą buvo diskvalifikuotas dėl antidopingo taisyklių pažeidimo – šįsyk net aštuoneriems metams.

„Mane toks Macko veiksmas įkvėpė. Tam reikėjo daug drąsos, žinau, kad Mackui buvo nelengva. Bet dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis – net kinai palaiko Macką ir keiksnoja S. Yangą, kuris jiems visą laiką melavo“, – komentavo K. Chalmersas.

Primename, kad M. Hortono šeima skundėsi sulaukusi Australijoje gyvenančių kinų grasinimų mirtimi, programišių atakų ir turėjo gyventi nuolatinėje įtampoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)