Graikas aktyviai pradėjo dvikovą, tačiau beveik su pirmojo raundo pabaiga M. Bukauskas leistinais smūgiais alkūne smūgiavo varžovui kelis kartus į galvą.

Graikas susmuko, o teisėjas sustabdė kovą ir patvirtino, kad smūgis legalus. Nuaidėjo pirmojo raundo gongas, bet A. Michailidis sunkiais kėlėsi nuo grindų.

Teisėjas nusprendė, kad graikas negali tęsti kovos, kuri truko 5 minutes.

Modestas Bukauskas

UFC komentatorius Michaelas Bispingas akimirką suabejojo, ar smūgiai buvo legalūs, tačiau po pakartojimo televizijos ekrane nekilo abejonių – viskas buvo pagal taisykles. Graikas atrodė gerokai apsvaigęs, tad teisėjo sprendimas buvo geras.

Tai vėliau socialiniame tinkle patvirtino ir UFC prezidentas Dana White'as, pagyręs teisėją: „Tai buvo geras teisėjo sprendimas.“

Po pergalės komentuodamas savo pasirodymą M. Bukauskas taip pat kalbėjo apie „švarius smūgius“.

A. Michailidžiui tai buvo debiutas UFC ringe, tačiau nesėkmingas.

Lietuvos ir Didžiosios Britanijos vėliavomis apsisiautęs M. Bukauskas tapo pirmuoju Lietuvoje gimusiu kovotoju, kuris iškovojo pergalę UFC organizacijoje.

„Fantastiškas jausmas. Įsivaizdavau savo debiutą UFC, kaip lipu į ringą, kaip smūgiuoju. Viskas negalėjo vykti geriau. Nuostabus renginys, jo link buvo ilga kelionė. Dabar jaučiuosi kaip tikras UFC kovotojas. Toks jausmas, kad išspyriau duris ir rengiuosi čia pasilikti, – po pergalės kalbėjo M. Bukauskas. – Aš mėgstu baigti kovas anksčiau laiko ir jeigu matau, kad galiu tai padaryti, naudojuosi proga.

Kai varžovas prirėmė mane prie narvo tvorelės, jis nė nemėgino manęs griauti. Net nežinojau, kad jau baigiasi raundo laikas, tiesiog pamačiau galimybę smūgiams. Klausykite, mačiau tą vietą jo galvoje, dar pažvelgiau į ekraną viršuje – ten buvo didelė raudona žymė toje vietoje, kur galima smūgiuoti.

Žinoma, jei būtų buvusi galimybė, būčiau viską pabaigęs, tačiau kai teisėjas per pertrauką nusprendė, kad graikas negali tęsti kovos, suvokiau, kad keli smūgiai vis dėlto buvo nokautuojantys.Norėčiau, kad pabaiga būtų gražesnė ir aiškesnė, tačiau tai yra pergalė pagal visas taisykles“.

Jis tvirtino, kad bus pasirengęs kovoti tuomet, kai reikės: „Noriu tobulėti ir kovoti su geriausiais varžovais. Noriu dar daug ką parodyti. Judu į priekį. Vieną dieną noriu tapti UFC čempionu, todėl bet kada esu pasirengęs kovoti“.

M. Bukauskas per spaudos konferenciją po kovos atskleidė, kad kovojo ne visiškai sveikas – likus porai savaičių iki dvikovos gavo kojos traumą. „Tai truputį apribojo mano pasitikėjimą savo jėgomis, tačiau toks jau mano keistas likimas – dar niekada visiškai sveikas nesu lipęs į ringą“, – juokėsi kovotojas, palinkėjęs savo varžovui greitai pasveikti ir ruoštis kitai kovai.

Pastaruoju metu jis laimėjo 6 kovas iš eilės. M. Bukauskas abusyk suklupo 2016 metais. Lietuvos atstovas pernai tapo „Cage Warriors“ varžybų nugalėtoju, vėliau kartą apgynė čempiono diržą.

Lietuvis, kurį treniruoja tėvas Gintas Bukauskas, per karantiną intensyviai sportavo namuose, kuriuose yra įsirengęs sporto salę.

MMA atstovas M. Bukauskas gimė Klaipėdoje, tačiau po trejų metų su tėvais persikėlė gyventi į Didžiąją Britaniją. Jis beveik nekalba lietuviškai, tačiau teigia viską suprantąs. M. Bukauskas žengs į narvą apsigaubęs ir Lietuvos, ir Didžiosios Britanijos vėliavomis, tačiau akcentavo, kad yra tikras lietuvis, o ne britas.

„Labai nekantrauju pradėti savo kelionę UFC. Amerikietiški kalneliai prasideda. Tai bus įrašyta į Lietuvos sporto istorijos vadovėlius. Tai mane įpareigoja. Noriu visam pasauliui įrodyti, kad mes, lietuviai, esame kieti kovotojai. Lietuva yra mano kraujyje“, – kalbėjo M. Bukauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)