Ankstų ketvirtadienio rytą Lietuvos laiku Jaso saloje (Jungtiniai Arabų Emyratai) M. Bukauskas išbandys jėgas su graiku Andreasu Michailidžiu. Pastarajam ši dvikova taip pat bus debiutas UFC varžybose.

Lietuvos ir Graikijos kovotojai grumsis pussunkio svorio (iki 93 kg) kategorijoje.

26-erių 191 cm ūgio M. Bukauskas, kuris taps pirmuoju lietuviu UFC narve, kitų MMA organizacijų kovose šventė 10 pergalių ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Pastaruoju metu jis laimėjo 6 kovas iš eilės. M. Bukauskas abusyk suklupo 2016 metais. Lietuvos atstovas pernai tapo „Cage Warriors“ varžybų nugalėtoju, vėliau kartą apgynė čempiono diržą.

31-erių 183 cm A. Michailidžio statistika MMA varžybose panaši. Graiko sąskaitoje – 12 pergalių ir 3 nesėkmės. Jis triumfavo septyniose iš paskutinių aštuonių akistatų su varžovais. Šešiose iš šių kovų Graikijos sportininkas nokautavo oponentus pirmajame raunde.

Dauguma lažybų bendrovių favoritu įvardija M. Bukauską, kuris yra gerokai aukštesnis už savo priešininką. Lietuvos kovotojas turėjo varžytis su brazilu Viniciumi Moreira, tačiau pastarajam buvo diagnozuotas koronavirusas.

Lietuvis, kurį treniruoja tėvas Gintas Bukauskas, per karantiną intensyviai sportavo namuose, kuriuose yra įsirengęs sporto salę.

MMA atstovas M. Bukauskas gimė Klaipėdoje, tačiau po trejų metų su tėvais persikėlė gyventi į Didžiąją Britaniją. Jis beveik nekalba lietuviškai, tačiau teigia viską suprantąs. M. Bukauskas žengs į narvą apsigaubęs ir Lietuvos, ir Didžiosios Britanijos vėliavomis, tačiau akcentavo, kad yra tikras lietuvis, o ne britas.

„Labai nekantrauju pradėti savo kelionę UFC. Amerikietiški kalneliai prasideda. Tai bus įrašyta į Lietuvos sporto istorijos vadovėlius. Tai mane įpareigoja. Noriu visam pasauliui įrodyti, kad mes, lietuviai, esame kieti kovotojai. Lietuva yra mano kraujyje“, – kalbėjo M. Bukauskas.

Jo debiutinę kovą tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Transliacijos pradžia liepos 16 dieną, 3 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)