LTOK prezidentės taurės likimas golfo aikštyne paaiškėjo po intriguojančios dvikovos tarp Pauliaus Baltramonaičio ir praėjusių metų čempiono Gedimino Markevičiaus.

Abu golfo žaidėjai kamuoliuką į 18 duobučių įrideno panaudoję identišką bandymų skaičių – 72. Tai – vienu smūgiu mažiau nei aikštyno PAR (iš anksto nustatyto bandymų skaičiaus, per kurį reikia kamuoliuką įridenti į visas 18 duobučių).

Tad nugalėtojui išaiškinti prireikė peržaidimo. Pirmąją duobutę G. Markevičius įveikė per 4, o P. Baltramonaitis – per 3 smūgius ir tapo turnyro nugalėtoju.

„Šiandien iš tiesų pavyko tikrai gerai sužaisti. Esu labai laimingas, – džiaugsmo neslėpė P. Baltramonaitis. – Pirma turnyro pusė buvo labai gera – sužaidžiau -3. Ir nors antra pusė buvo kiek sunkesnė, bendru rezultatu esu labai patenkintas. Iš tikrųjų retai surenku tokį gerą.“

Ant apdovanojimų pakylos dar žengė ir Gediminas Mackelis, atlikęs dviem smūgiais daugiau už lyderius (+3). Tarp moterų triumfavo Audronė Butkevičienė, kuriai prireikė 92 smūgių (+21), antrą vietą užėmė Augustė Skolskytė (95;+24), trečiąją – Laura Mitkuvienė (101;+30).

„Golfe turi jausmą arba jo neturi. Tai šiandien tas jausmas buvo, todėl esu labai patenkinta savo žaidimu, – po pergalės šypsojosi A. Butkevičienė. – Prieš turnyrą negalvojau, kad laimėsiu, bet man visada svarbu gerai sužaisti pirmąją duobutę. Šiandien ji pavyko ir iškart pajutau, kad turėtų viskas būti gerai.“

Iki 12.0 HCP (handikapo) kategorijoje „Stableford“ formatu pirmas finišavo P. Baltramonaitis (41 taškas), antras – G. Mackelis (37 taškai), trečias – Andrius Valiauga (36 taškai).

12.1 – 24 HCP (handikapo) kategorijoje „Stableford“ formatu triumfavo A. Butkevičienė, surinkusi 39 taškus, o antrą ir trečią vietas išsidalijo Vytautas Stukas su 38 taškais ir Andžej Vysockij su 37 taškais.

24.1 0 36.0 HCP (handikapo) kategorijoje „Stableford“ formatu laimėjo Arvydas Bubulis (41 taškas), antras buvo Irmantas Jokšas (40 taškų), trečias – Dormantas Zajančauskas (40 taškų).

Iš viso turnyre dalyvavo 70 vyrų ir 15 moterų, o visų kategorijų prizininkus apdovanojo LTOK prezidentė olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė ir Lietuvos golfo federacijos prezidentas Česlavas Okinčicas.

LTOK prezidentės golfo taurės turnyras rengiamas nuo 2014 metų, kuomet buvo paskelbta, kad golfas įtraukiamas į olimpinių žaidynių programą.

Golfo žaidėjai olimpinėse žaidynėse pirmą kartą varžėsi dar 1900 metais. Tiesa, jau po 1904 metų olimpinių žaidynių šis sportas pasitraukė iš olimpinės šeimos. Po 112 metų viena populiariausių pasaulyje sporto šakų vėl sugrįžo į olimpinių žaidynių sąrašą – nuo 2016-ųjų golfo žaidėjai vėl varžosi svarbiausiame pasaulio sporto renginyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją