Lietuvių kilmės R. Namajunas sugėrė stiprius varžovės smūgius ir pasiekė saldų revanšą už pernai gegužę patirtą pralaimėjimą. 28-erių kovotoja bendraamžę iš Brazilijos nugalėjo nevieningu teisėjų sprendimu.

Permainingoje kovoje R. Namajunas kontroliavo situaciją pirmus du raundus, bet trečiajame J. Andrade kilo į lemiamą šturmą – jai pavyko varžovę parversti bei stipriai sužeisti jos akį ir nosį.

Nors į tą patį narvą vėliau žengė ir tokios žvaigždės kaip Kamaru Usmanas, Jorge Masvidalis, Maxas Holloway, Jose Aldo ar Alexanderis Volkanovskis, 50 tūkst. JAV dolerių priedus už geriausią kovą gavo R. Namajunas ir J. Andrade.

Nugalėtoja po kovos pranešė apie gražų gestą – pergalingą aprangą R. Namajunas parduos aukcione, o visus gautus pinigus skirs su vėžiu kovojančiai UFC darbuotojai Suzy Friton.


Sirgalius ir apžvalgininkus sužavėjusi R. Namajunas po šios kovos veikiausiai aplenks J. Andrade UFC reitinge bei taps jo lydere. Tai leis Lietuvių kilmės amerikietei gauti šansą kovoti dėl čempionės titulo.

Jei pavyks suderinti formalumus, R. Namajunas kova su dabartine čempione Weili Zhang iš Kinijos turėtų įvykti dar šiais metais.

Apie tai galvoja ir pati kovotoja, tiesa, kol kas į būsimą kovą ji gali žvelgti tik puse akies. Tiek netiesiogine, tiek ir tiesiogine prasme – pirmiausia R. Namajunas turės išsigydyti stipriai sužalotą veidą.

„Prieš šią kovą svarbiausia buvo tikėjimas Dievu. Visa kita buvo tiesiog bandymas techniškai ir fiziškai vėl mėgautis tuo, ką darau. Didžiąja kovos dalį narve buvo smagu. Pirmus du raundus kovos planas veikė, tačiau vėliau Andrade įjungė desperacijos režimą.

Planas yra sugrįžti į ringą dar šiais metais. Pažiūrėsime, kaip sugis mano nosis“, – po kovos šypsojosi R. Namajunas.

Per savo karjerą UFC R. Namajunas yra pasiekusi 7 pergales ir patyrusi 3 pralaimėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)