„Vairas-Kalvis-Jupoja“ – „Baltrex-Šiauliai“ 13:30 (3:13)


30-metį šiemet minintis lygos vicečempionas „Baltrex-Šiaulių“ klubas šįkart įrodė savo pranašumą ir iškovojo pergalę 30:13 (13:3). Po antros iš eilės pergalės „Baltrex-Šiauliai“ gerokai sustiprino savo pozicijas siekiant pirmosios vietos reguliariajame sezone.

Jau 5-ąją minutę Martynas Lianzbergas žeminimu išvedė „Baltrex-Šiaulius į priekį 5:0. Vėliau Donatas Vilimavičius („Vairas“) ir Vytaras Bloškys („Baltrex“) apsikeitė tiksliais baudos smūgiais, o pirmojo kėlinio pabaigoje savo komandos pranašumą padidino dar vieną žeminimą atlikęs M. Lianzbergas (13:3).

"Vairo-Kalvio-Jupojos" ir "Baltrex-Šiaulių" rungtynės

Lemiamos rungtynėse buvo pirmosios 10 min. antrajame kėlinyje. Du iš eilės žeminimus atliko V. Bloškys, dar 7 taškus realizacijos ir baudos smūgiais pridėjo Armandas Kalinauskas ir „Baltrex-Šiauliai“ nutolo 30:3. Vėliau iniciatyvą perėmė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ komanda, tačiau D. Vilimavičiaus ir Pauliaus Strigūno žeminimai leido tik kiek sušvelninti skirtumą.

„Pergalę lėmė tai, kad pirmajame kėlinyje laikėmės susitarimo – brandinome kamuolį, kantriai gynėmės, nesistengėme žūtbūt perimti kamuolio ir vengėme pražangų. Visa tai davė teigiamą rezultatą ir pirmajame kėlinyje atitrūkome bei turėjome laisvumą antrajame“, – kalbėjo žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Vytaras Bloškys.

Treneris pridūrė, kad jeigu ne paskutinis rungtynių pusvalandis, tai žaidėjams būtų suteiktas poilsis prieš nedidelę čempionato pertrauką. Dabar per dvi savaites teks analizuoti klaidas ir daryti išvadas.

„Nežaidėme mes. Pirmajame kėlinyje atrodėme labai sunkiai, vangiai. Nesusitvarkėme gynyboje. Matau šiek tiek emocinių spragų. Dar nerandame pasitikėjimo vieni kitais. Antrajame kėlinyje varžovai šiek tiek „prisėdo“, vyko keitimai. Gavome galimybių atakuoti, kontroliavome kamuolį ir pradėjome žaisti. Apibendrinus, tai pralaimėjome du-tris momentus ir turime tokį rezultatą“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Geriausi žaidėjai V. Bloškys ir P. Strigūnas.

Šiaulių „Šiauliai“ – „Garkalne-Livonia“ 24:20 (17:15)


Dramatiškiausia antrojo Baltijos regbio „Top“ lygos turo dvikova vyko Šiauliuose tarp „Šiaulių“ ir „Garkalne-Livonia“ (Latvija) ekipų. Abi komandos pralaimėjo pirmuosius susitikimus, todėl pergalė buvo labai svarbi siekiant vietos pusfinalyje.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai. Jau pirmąją minutę „Garkalne-Livonia“ ekipą į priekį išvedė Markussas Karllišs. Jau po šešių minučių rezultatą išlygino „Šiaulių“ talentas Matas Miežys. Vėliau svečiams trumpam pranašumą sugrąžino Kristers Rubers, bet kėlinio pabaigoje Kornelijus Klimas prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o M. Miežys realizacijos smūgiu išvedė šeimininkus į priekį 17:15.

Atkakli ir kieta kova tęsėsi ir antrajame kėlinyje. 48-ą min. svečius į priekį išvedė Gundars Griekis (20:17). 72-ąją min. Rokas Darbutas vėl atstatė šiauliečiams palankų rezultatą. Paskutinėmis minutėmis prasidėjo geltonų kortelių lietus. Šiauliečiai buvo įgiję dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą, bet supykę latviai pavojingai ėmė šturmuoti įskaitinį plotą. Vėliau iš aikštės išvytas buvo Tomas Astrauskas, komandų pajėgos išsilygino, o „Garkalne-Livonia“ visiškai priartėjo prie „Šiaulių“ komandos įskaitinio ploto. Galiausiai paskutinėje atakoje latviai pametė kamuolį ir padovanojo pergalę šeimininkams.

„Paskutinėmis minutėmis galvoje sukosi mintys apie varžovų klaidą, nes tuomet visą laiką gynėmės. Buvo labai sunku, bet įrodėme, kad paskutinius metrus galime gerai gintis“, – sakė geriausiu žaidėju pripažintas M. Miežys.

„Mes atrodėme gerai. Buvome visai kita komanda nei pirmosiose rungtynėse. Daug dirbome per praėjusią savaitę ir didelį dėmesį skyrėme žaidėjų išsidėstymui aikštėje. Esu labai patenkintas savo vaikinais, nes žaidėme su turbūt sunkiausia lygos komanda. Pabaigoje atsilaikėme dėka disciplinos. Stengėmės neprasižengti ir neleisti žaisti grumtynėmis. Buvome kantrūs ir puikiai išlaikėme kūnus reikalingose pozicijose“, – pridūrė „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

Kauno „Ąžuolas“ – RC „Miesnieki“ 41:30 (27:16)


Pirmąją pergalę taip iškovojo Kauno „Ąžuolo“ klubas. Jis savo aikštėje po rezultatyvios kovos 41:30 (27:13) pranoko RC „Miesnieki“ ekipą.

Latviai pirmosiomis minutėmis išsiveržė į priekį 7:0, bet po Tautrimo Mažylio ir Domanto Tautkaus atakų priekyje jau buvo šeimininkai (12:7). Vėliau rezultatyviais išpuoliais pasižymėjo Domantas Bagužis ir Tautvydas Krasauskas, 5 taškus baudos ir realizacijos smūgiais pridėjo Alanas Alasauskis – 27:10.

Po dviejų baudos smūgių latviai kiek priartėjo, bet A. Alasauskis vėl atstatė solidų pranašumą (34:16). Po Dariaus Vaitkevičiaus atakos Pauliaus Suginto realizacijos smūgio „Ąžuolas“ ėmė dominuoti 41:16. Nors rungtynių pabaiga priklausė latviams, kauniečiai atsilaikė ir šventė pirmąją pergalę.

„Padarėme keletą keitimų, o tokiu oru grumtis prieš galingus varžovų žaidėjus paskutines 10-15 min. buvo tikrai sudėtinga. Latviai pasižymi tokiu kietu žaidimu, o dauguma komandų jau nori žaisti švaresnį, platesnį ir daugiau atakuojantį regbį. Bet žinojome, ko laukti, o galų gale rezultatas mus tenkina. Fizinę kovą, ko gero, mes pralaimėjome ir šiek tiek pritrūko geresnių išsimetimų iš užribio, kas neleido mums žaisti dar plačiau, – kalbėjo „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis. – Dar turime daug ką tobulinti, bet šiandien jau žaidėme arčiau tokio žaidimo, kokio norime“.

Baltijos regbio „Top“ lygos trečiasis turas vyks po dviejų savaičių. Liepos 18 dieną „Vairas-Kalvis-Jupoja“ išvykoje žais su „Garkalne-Livonia“ ekipa, o Šiauliuose įvyks „Baltrex-Šiaulių“ ir „Ąžuolo“ akistata. Liepos 19 dieną „Miesnieki“ namuose priims „Šiaulių“ regbininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)