„World Athletics“ praneša, kad 38 metų Kenijos bėgikas tarp 2018 balandžio ir 2019 gegužės keturis kartus praleido dopingo testą. Kaip žinia, jei sportininkas triskart per 12 mėnesių neatlieka dopingo testo, jam automatiškai skiriama diskvalifikacinė bausmė.

Dukart Londono maratono laimėtojas sakė, kad 2019 metais gegužę jis praleido testą dėl avarijos ir net atsiuntė sudaužyto automobilio nuotrauką, tačiau vėliau paaiškėjo, kad ta avarija įvyko 2019 metų rugpjūtį.

„World Athletics“ drausmės komisija teigė, kad nuo šių metų sausio 10 dienos bausmę taiko už „testų neatlikimą ir klaidinančių įrodymų pateikimą“. Anot jos, sportininkas buvo nusiteikęs pažeisti IAAF taisykles.

2012 metų Londono olimpiados bronzos medalininkas anksčiau yra tapęs Berlyno, Niujorko ir Tokijo maratonų nugalėtoju ir yra šeštas greičiausias maratonininkas istorijoje. Jo asmeninis rekordas – 2 val. 03 min. 13 sek.

Kenietis turi teisę kreiptis į Sporto arbitražo teismą.

Pastaraisiais metais daugiau Kenijos bėgikų buvo diskvalifikuoti – 2008 metų olimpiados 1500 m bėgimo čempionas Asbelas Kipropas, buvusi Bostono ir Čikago maratonų nugalėtoja Rita Jeptoo ir 2016 metų olimpinio maratono čempionė Jemima Sumgong.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)