Čempionate startavo 49 sportininkai. Dalyviai atvyko ne tik iš Lietuvos, gausiai savo šalims atstovavo latviai bei estai, dalyvių buvo ir iš Olandijos, Rusijos, Vokietijos, JAV.

Čempionate varžėsi sportininkai nuo 7-erių iki 21-erių metų amžiaus.

Lietuvai atstovavo gausus būrys jaunųjų žaidėjų, kuriems puikiai sekėsi ginti namų aikštės pranašumą. Lietuvos rinktinės lyderė Gilė Bitė Starkutė užtikrintai, 13-os smūgių pranašumu, laimėjo pagrindinėje pasaulio reitingo taškų kategorijoje bei lengvai iškovojo pergalę savo amžiaus grupėje.

Geriausias vyrų rinktinės žaidėjas Gediminas Markevičius, kuriam neseniai sukako 21-eri, jau paskutinį kartą dalyvavo Lietuvos jaunimo čempionate bei iškovojo antrą vietą pagrindinėje grupėje.

Savo amžiaus grupėse laimėjo Valentas Ivančenka, Kajus Pacauskas, Dominykas Petkevičius.

Jauniausia lietuvė dalyvavusi čempionate – devynmetė Patricija Ulozaitė. Nesusirinkus pakankamai dalyvių ji varžėsi su dvylikametėmis bei atkakliai kovojo dėl prizinių vietų visas tris dienas. Čempionatą ji baigė ketvirta.

„Mes labai patenkinti čempionato sėkme bei dalyvių įvairove. Šiek tiek nerimavome dėl pandemijos įtakos. Sulaukėme šiek tiek mažiau dalyvių nei įprastai, tačiau džiaugiamės, kad čempionatas vyko sklandžiai, kad kaimyninių valstybių sportininkai noriai atvyko ir varžėsi“, – kalbėjo Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidentas Česlavas Okinčicas.

Kitas svarbus LGF turnyras – Lietuvos čempionatas. Jis vyks už dviejų savaičių, liepos 17-19 dienomis, netoli Klaipėdos esančiame „National golf resort“ aikštyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)