Dėl ekstremalios situacijos nutraukus praėjusio sezono atkrintamųjų varžybų kovas, Kauno klubui galimybę pasibelsti į šio turnyro duris suteikė laimėtas reguliarusis 2019-2020 metų Lietuvos ledo ritulio čempionato sezono etapas.

Stipriausiai praėjusio sezono Lietuvos pirmenybių komandai dvejonių dėl galimybės varžytis tarptautiniame turnyre nekilo – klubo vadovo Petro Nausėdos teigimu, tai buvo svarbus žingsnis į priekį „Kaunas Hockey“ ekipai.

„Praėjusiame sezone pelnytai buvome geriausi Lietuvoje, todėl gavome galimybę pateikti paraišką dalyvavimui Kontinentinės taurės turnyre. „Kaunas Hockey“ klubas sau kelia ambicingus tikslus, todėl istorinis patekimas į tarptautinę areną yra labai svarbus žingsnis tiek pačiam klubui, tiek ir Kauno miestui.

Taip pat buvome pateikę paraišką organizuoti pirmojo etapo kovas, tačiau senoji arena nėra visiškai tam tinkama, o sprendimus reikėjo priimti gana greitai, todėl nedrįsime rizikuoti Kauno vardu. Tokiam veiksmui palauksime naujosios arenos“, – kalbėjo P. Nausėda.

Paraišką turnyrui pateikę kauniečiai buvo priimti į Kontinentinės taurės turnyrą bei pateko į pirmo atrankos etapo A grupę, kuris bus surengtas Akureirio mieste Islandijoje. Spalio 16-18 dienomis „Kaunas Hockey“ varžysis su šeimininke „Skautafelag“ komanda, „Barca Hockey“ (Ispanija) ir „HC Bat Yam“ (Izraelis) klubais.

Prieš laukiančius iššūkius „Kaunas Hockey“ atstovai neslepia ambicijų, tačiau sunkumų gali sukelti ne tik būsimi varžovai, tačiau ir turnyro vieta: norint pasiekti Islandiją kauniečių gali laukti nelengva kelionė.

„Kelionė į Islandija žinoma kelia keblumų, ypač po to, kai buvo atšaukta nemažai skrydžių ir neaišku, kada jie bus atnaujinti. Visgi, labai tikiuosi, kad su tuo susitvarkysime – dabar visi gyvename daugiau iššūkių keliančiame laikotarpyje. Mūsų tikslai yra laimėti turnyrą bei žengti į kitą etapą“, – neslėpė „Kaunas Hockey“ vadovas.

Islandijoje komandos varžysis dėl dviejų kelialapių į grupių etapo varžybas. Jau dabar aišku, kad atrankos grupės nugalėtojai vyks į Daniją, kur kovos dėl vienintelio kelialapio į finalo etapą su „Unia Oswiecim“ (Lenkija), „Frederikshavn White Hawks“ (Danija) ir „SC Miercurea Ciuc“ (Rumunija) klubais.

Tuo tarpu antroje vietoje atrankoje likęs klubas vyks į Italiją. Ten dėl vietos finaliniame etape kausis „Sheffield Steelers“ (Didžioji Britanija), „Asiago Hockey“ (Italija) bei Ukrainos atstovai, kurie bus paskelbti kiek vėliau. Antrojo etapo kovos vyks šių metų lapkričio 13-15 dienomis, o keturios stipriausios turnyro komandos dėl nugalėtojų titulo ir vietos ateinančio sezono Čempionų lygoje varžysis kitų metų sausio 8-10 dienomis.

Kauno ekipai tai bus debiutas tarptautiniame turnyre. Paskutinį kartą Kontinentinėje taurėje mūsų šalies ekipa – Elektrėnų „Energija varžėsi 2009-2010 metų sezone. Iš viso elektrėniškiai šiame turnyre pasirodė 13 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)