Pernai Dohoje, Katare, pasaulio čempionu tapęs sprinteris tvirtina, kad tik „penkioms minutėms buvo nutolęs nuo namų, kad nupirktų kalėdinę dovaną“, o antidopingo agentūros atstovas net nepasistengė su juo susisiekti.

„Aš niekada nevartojau ir nevartosiu draudžiamų medžiagų ar narkotikų, – socialiniuose tinkluose rašo C. Colemanas. – Esu pasirengęs daryti testus nors ir kiekvieną dieną per likusią savo karjerą, kad įrodyčiau savo nekaltumą. Neturiu, ko slėpti, tačiau neįmanoma to parodyti, nes net neturiu galimybės tai padaryti“.


2019 metais laimėtas pasaulio lengvosios atletikos čempionato auksas amerikiečiui – pirmas toks stambus laimikis karjeroje. Anksčiau jis praleido dopingo testus 2019 metų sausio 16 ir balandžio 26 dieną.

Pagal taisykles trys praleisti dopingo testai 12 mėnesių laikotarpyje yra baudžiama kaip už dopingo vartojimą – 2 metų diskvalifikacija.

C. Colemanas tvirtina, kad anksčiau į sistemą buvo įvestas neteisingas adresas: „Apskritai sistema turi būti pakeista. Galvoju, kad organizacijos tikslas yra išsaugoti sportą švarų ir pagauti tuos, kurie apgaudinėja, o ne mėginti pagauti žmones, kai jų nėra namuose. O dabar jie net nededa pastangų, kad tą testą atliktų ir jaukia gyvenimą tiems, kurie jokio dopingo nevartoja. Tai nėra teisinga“.

Christianas Colemanas

Birželio pradžioje Bahreino sprinterė Salwa Eid Naser buvo suspenduota praleidusi keturis dopingo testus.

Priminsime, kad panašus likimas ištiko ir geriausią visų laikų Lietuvos plaukikę Rūtą Meilutytę. Praėjusių metų gegužę mūsų šalies sporto bendruomenę pribloškė žinia apie olimpinės čempionės pažeistas antidopingo taisykles. Dopingo kontrolieriai per 12 mėnesių tris kartus negalėjo patikrinti 22 metų kaunietės ne varžybų metu.

Dvejų metų diskvalifikacija nubausta plaukikė gegužę padėjo tašką savo įspūdingoje, bet trumpoje karjeroje. R. Meilutytės teigimu, šį sprendimą ji brandino ilgą laiką, o jis pats – vienas sudėtingiausių jos gyvenime.

2012-ųjų olimpinėse žaidynėse tada dar niekam nežinoma plaukikė iš Lietuvos tapo sensacija – būdama vos 15 metų laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)