Lietuviai dėl patekimo į pagrindinį Europos čempionato grupių etapą kovos su Islandijos, Portugalijos ir Izraelio rinktinėmis.

Su portugalais lietuviai susitiko 2020 m. Europos čempionato atrankos turnyre. 2018 m. spalio 28 d. Klaipėdoje lietuviai nusileido minimaliu skirtumu 23:24, o 2019 m. birželio 16 d. atsakomosiose rungtynėse svečių aikštėje mūsų šalies rankininkai sužaidė lygiosiomis 28:28.

Su islandais Lietuvos rinktinė pasimatė antrajame atrankos turnyro etape į 2019 m. pasaulio čempionatą. Dviejų rungtynių serijoje lietuviai sužaidė lygiosiomis namuose (27:27) ir išvykoje pralaimėjo trimis įvarčiais (31:34).

„Esame žaidę ir su portugalais, ir su islandais. Tai žinomos komandos, kurios nėra neįveikiamos. Su Izraeliu nepamenu, kada žaidėme, bet tai irgi ta rinktinė, kurios neturime bijoti.

Grupė nėra bloga, namuose su visomis komandomis galime siekti pergalės. Su Portugalija ir Islandija įrodėme, kad dėl pergalės galime kovoti ir išvykoje. Jeigu surinksime visus stipriausius rinktinės žaidėjus, manau, kad galime kovoti dėl vietos Europos čempionate“, – apie būsimus varžovus ketvirtoje atrankos turnyro grupėje kalbėjo vyriausias rinktinės treneris Mindaugas Andriuška.

Paskutiniajame etape dėl 20 vietų į Europos pirmenybes varžysis 32 ekipos, kurios bus suskirstytos į 8 grupes po 4 komandas.

Į Europos čempionatą pateks pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusios komandos ir 4 geriausios trečiosios visų grupių rinktinės.

Viso 2022 metų Europos rankinio čempionate varžysis 24 rinktinės. Be šeimininkų slovakų ir vengrų vietas pirmenybėse jau yra užsitikrinusios Kroatijos ir Ispanijos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)