2 futbolo aikštės, 2 krepšinio aikštelės, bėgimui skirtas stadionas, tinklinio aikštelė bei lengvosios atletikos erdvė. Taip šiuo metu atrodo P. Vileišio progimnazijos aikštynas po sunkiai atpažįstamos transformacijos.

„Į šį objektą investuota 350 tūkst. eurų. Planuojame dar šią vasarą ar iki metų pabaigos pabaigti dar su 13 panašių aikštynų prie Vilniaus bendro ugdymo mokyklų ir atiduoti joms eksploatuoti, – kalbėjo Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas. – Iki šios kadencijos pabaigos yra planas sutvarkyti 40 sporto aikštynų visame mieste. Gaila, kad jie iki šiol buvo apleisti ar tos investicijos buvo tik kažką palopant ar patvarkant. Nuo šiol miesto pozicija – jei darome, tai iki galo. Investicijos nemažos, bet duos tinkamą grąžą tiek mokyklos bendruomenei, tiek visiems Užupio gyventojams“.

Stadiono viduryje esančios krepšinio aikštelės papuoštos Vilniaus miesto krepšinio klubo „Rytas“ simbolika. Kamuolį besivaikiusiems vaikams iššūkį metę „Ryto“ krepšininkai Dovis Bičkauskis ir Karolis Giedraitis pademonstravo pora taiklių tolimų metimų nuo vidurio aikštės.

„Įrengtas puikus aikštynas, Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva puiki, bus vaikams kur sportuoti ir tobulėti. Tikimės, kad iš jų išaugs nauji sportininkai, profesionalūs krepšininkai“, – sakė D. Bičkauskis.

Anot Vilniaus vicemero, tikslas – nuo mažų vaikų ugdyti miesto komandos bendruomenę, ją stiprinti ir diegti , kad atsirastų siekiamybė žaisti pagrindinėje miesto krepšinio komandoje. „Tai mums svarbu ir iki šiol to trūko. Tai graži pradžia, kuri peraugs į gražią praktiką“, – kalbėjo V. Benkunskas.

„Dovana mus pasiekė per karantino laikotarpį. Mes džiaugėmės, siuntėme gražėjančio stadiono nuotraukas ir taip galėjome atlaikyti visus sunkumus ir iššūkius. Esame labai laimingi, neeilinės apimties dovana. Mažesnių dovanų mes gauname, bet ši – pirmoji tokios apimties.

Jaučiame didelį džiaugsmą ir įpareigojimą tvarkyti, prižiūrėti, kad galėtume ilgiau kokybiškai sportuoti. Tikslas – ne tik mokyklos bendruomenės, bet ir aktyvios Užupio bendruomenės poreikiai. Pagrindinis rūpestis – padaryti erdvę pakankamai atvirą ir labai stropiai prižiūrimą, – sakė P. Vileišio progimnazijos direktorė Raimonda Jarienė.

Sostinės savivaldybės inicijuotas sporto aikštynų ir stadionų renovacijos projektas – didžiausias per visą Nepriklausomybės atkūrimo laikotarpį. Vien per 2020 m. planuojama atnaujinti apie 13 sporto aikštynų. Siekiama, kad sporto infrastruktūros atnaujinimas Vilniuje skatins miestiečių sveikatingumą, sportinę veiklą bei prisidės prie aukštų rezultatų siekiančio jaunimo ugdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)