Šis čempionatas susilaukė didžiulio studentų dėmesio. Išsiilgę sporto ir varžybų, į pirmenybes užsiregistravo net 35 aukštųjų mokyklų komandos – 17 vaikinų ir 18 merginų.

Tarp dalyvių – nemažai pajėgių Lietuvos tinklininkų, rinktinių narių. Merginų tarpe favoričių statusą mėgins pateisinti VDU atstovės Vytenė Vitkauskaitė ir Urtė Andriukaitytė. Neabejojama, kad joms iššūkį mes pajėgi seserų Rugilės ir Gerdos Grudzinskaičių pora (LSU) bei Jekaterinos Kovalskajos bei Ainės Raupelytės (VU) duetas. Neabejojame, kad įdomias ir atkaklias kovas demonstruos ir kitos merginų komandos, o intriguojančių susitikimų tikrai netruks.

Daugkartinė NSTL paplūdimio tinklinio čempionatų prizininkė U. Andriukaitytė džiaugiasi, kad pagaliau bus galima varžytis ant smėlio.

„Grįžti ant smėlio visada yra labai gera, o jeigu dar po ilgesnės pertraukos – tai iš viso įvertini, kaip stipriai to pasiilgsti. Nepasakyčiau, kad karantinas buvo kažkokios ilgos atostogos – pastovios treniruotės, mankštos, bėgiojimai buvo to itin keisto periodo kasdienybė. Aišku, namų sąlygomis vykdomos treniruotės stipriai skyrėsi nuo įprastinių, bet išsidrėbusiai gulėti ant sofos nelabai buvo nei noro, nei laiko, – pasakojo U. Andriukaitytė. – Laukiu absoliučiai visų varžybų, o ypač dabar, kai buvo gerokai pakoreguoti viso artėjančio sezono planai, kiekvieną galimybę išbėgti į aikštę vertini dar labiau“.

Sportininkė prisipažįsta, kad NSTL varžybos visada pasižymi specifine atmosfera.

„Žaisti NSTL varžybose labai smagu, nes esi nuolatos apsuptas daugybės pažįstamų, gerai nusiteikusių veidų. Čia niekada nestinga nei šypsenų ar geros nuotaikos tribūnose, nei azarto ir kovos aikštelėse. NSTL čempionatai žavi tuo, kad juose susirenka daugybė jaunų, gerai nusiteikusių žmonių. Ar yra geresnis variantas, nei linksmai žaisti tinklinį ant smėliuko ir tuo pačiu atiduoti duoklę savo akademinei bendruomenei?“, – šypsodamasi klausė U. Andriukaitytė.

Ne mažiau įdomios kovos vyks ir vaikinų tarpe. Čia favoritų vardai bus priskirti Europos jaunimo čempionato prizininkams Patrikui Stankevičiui ir Audriui Knašui (LSU). Bet intrigos turėtų įnešti nemažai įdomių porų, kurių žaidėjai matomi skirtingose Lietuvos tinklinio klubuose – Audrius Kasparavičius ir Aurimas Dyglys (LSU), Ignas Mazūras ir Marius Alaunis (VDU) bei kitos.

„NSTL varžybų labai laukiame, nes šiemet nepabaigėme salės čempionato, buvo atšaukta daug įvairių turnyrų visame pasaulyje. Turėjome nemažai noro ir idėjų į juos nuvažiuoti. Todėl tikra atgaiva bus galimybė vėl pasivaržyti ir pajusti ne treniruotės atmosferą. Labai laukiame gero oro ir puikios nuotaikos“, – sakė A. Knašas.

Paplūdimio tinklinis / FOTO: Arnas Pelaitis

Tinklininkas pridūrė, kad po karantino reikia šiek tiek laiko, kad įgautų gerą fizinę formą.

„Fizinė forma šiek tiek suprastėjo, nes karantino laikotarpį leidau pas tėvus, o jie mėgsta lepinti. Natūralu, kad fizinė forma šiek tiek suprastėjo, – šypsojosi A. Knašas. – Per karantiną bandžiau palaikyti sportinę formą individualiai – sportavau gryname ore, atokiau nuo žmonių. Stiprinau šuolį, įvairias kūno dalis, įvairiais žaidimais bandžiau palaikyti kamuolio jausmą. O dėl tolimesnių planų, tai dar neaišku, kaip ir kada bus organizuojami tarptautiniai turnyrai. Mintis yra startuoti jose, palaikyti formą, taisyti techninį broką. Labai tikiuosi, kad šiemet pavyks turėti įdomų sezoną“.

Su ne mažesniu nekantrumu čempionato laukia ir pati Nacionalinės studentų tinklinio lyga.

„Mes labai džiaugiamės, kad sąlygos gerėja ir pagaliau atsiranda galimybės vykdyti sporto renginius. Buvo labai gaila, kuomet negalėjome užbaigti salės tinklinio čempionato, buvo atšaukti pasaulio paplūdimio tinklinio studentų čempionatas bei Europos studentų žaidynės. Todėl šiuo metu itin džiugu, kad akademinė bendruomenė išliko aktyvi, šiais metais turime net 35 komandas, kurios labai entuziastingai ruošiasi dalyvauti ir yra puikiai nusiteikusios.

Mums labai smagu girdėti, kad šių čempionatų yra laukiama ir jų pasiilgstama, tikimės, kad šį kartą „Delfi sporto centre“ vyraus puiki atmosferą ir maža tinklinio šventė. Mes taip pat šių čempionatų laukiame su nekantrumu, nes mums malonu matyti tiek daug puikiai nusiteikusių sportuojančių studentų, o kai kuriose komandose net ir Lietuvos rinktinių narių. Tikimės gero renginio ir įdomių kovų“ – savo nuotaikomis dalinosi NSTL Valdybos pirmininkas Andrius Gaidys.

NSTL čempionato kovos vyks birželio 13-14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją