Norint reguliuoti jų srautus, rekomenduojama iš anksto parengti ir įdiegti nuorodas, įspėjamuosius ženklus, užtvaras ir pan. Renginių organizatorius turėtų užtikrinti, kad nuorodų būtų laikomasi.

Patariama tose vietose, kuriose susidaro žiūrovų eilė, pažymėti atstumus, tarp jų išlaikant ne mažiau kaip 1 metrą. Nerekomenduojama toje pačioje erdvėje ir tuo pačiu metu organizuoti daugiau nei vieną renginį.

Skaičiuojant renginio uždaroje erdvėje užpildymą procentais, kuris gali siekti ne daugiau kaip 30 proc., rekomenduojama skaičiuoti nuo maksimalaus galimo žiūrovų skaičiaus renginio erdvėje, įskaitant stovimas vietas.

Renginio organizatorius turi užtikrinti sąlygas žiūrovų ar dalyvių rankų higienai: praustuvėse turėtų būti tiekiamas vanduo, prie praustuvių – skystas muilas, vienkartiniai rankšluosčiai, matomoje vietoje prie įėjimo, tualetuose pakabintos rankų dezinfekcijai skirtos priemonės.

Žiūrovai, visi renginio organizatoriai, aptarnaujantis personalas turėtų būti supažindintas su saugaus darbo reikalavimais. Patariama, kad visuomenė apie renginio tvarką būtų informuojama iš anksto pasitelkiant kuo daugiau informacijos sklaidos priemonių ir kanalų: skelbimus prie įėjimo, informaciją interneto svetainėje, socialinių tinklų paskyrose ir kt.

Lietuvoje jau galima rengti nacionalines ir tarptautines varžybas, o visuose sporto renginiuose leidžiama dalyvauti žiūrovams. Atvirose erdvėse vyksiančiuose renginiuose gali dalyvauti ne daugiau kaip 300 žiūrovų ir dalyvių, o uždarose erdvėse vyksiančiuose renginiuose – iki 100 žiūrovų ir dalyvių.

Šiuo metu numatyta, kad nuo birželio 16 d. organizuojamiems renginiams atvirose erdvėse žiūrovų ir dalyvių skaičius bus didinamas iki 500, o uždarose – iki 150.

Privalomus reikalavimus renginiams ir jų organizatoriams nustato Sporto įstatymas, Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimas Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“, sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų centro vadovo gegužės 28 d. sprendimas Nr. V-1313 „Dėl kultūros, pramogų ir kitų renginių organizavimo būtinųjų sąlygų“ ir kiti valstybės operacijų centro vadovo sprendimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją