Dėl pirmojo sezono trofėjaus kausis dvi Vilniaus komandos – „VRA-Tomosta“ ir „Geležinis vilkas“.

Pastaraisiais metais šių dviejų klubų akistata būdavo bekompromisė ir atkakli. Praėjusį rudenį „Geležinis vilkas“ nutraukė titulų badą vyrų varžybose ir tapo Lietuvos čempionato Pirmos grupės nugalėtoju. Tuo tarpu „VRA-Tomosta“ liko trečia. Jų tarpusavio akistatą po dramatiško mūšio 29:22 laimėjo „Geležinis vilkas“, todėl „VRA-Tomosta“ sieks revanšo.

Kova dėl šio titulo bus kiek neįprasta, nes komandos nusikėlusiam sezonui turėjo ruoštis karantino sąlygomis. Abiejų komandų treneriai teigia, kad žaidėjai formą palaikė viso karantino metu ir nori jau pajusti žaidimo skonį.
Vilniaus „Geležinį vilką“ šiame sezone treniruoja Lietuvos regbio rinktinės narys Dovydas Taujanskas. Šeštadienį jam bus debiutas vyriausiojo trenerio poste.

„Žaidėjų kondicija yra gana nebloga, nes nuo nuotolinių treniruočių prie realių perėjome balandžio pabaigoje, kai sportavome laikydamiesi nustatytų atstumų. Tuo metu daugiau dėmesio skyrėme kamuolio perdavimams, o didesnę treniruotės dalį – fiziniam pasiruošimui. Turėjome nemažai treniruočių, nors ir negalėjome dar turėti kontakto, – kalbėjo D. Taujanskas. – Iš kitos pusės, gali treniruotis kiek nori, bet jei neturėsi varžybų, tai bus sudėtinga. Norėtųsi daugiau pasižaisti prieš svarbias rungtynes, bet visumoje, įvertinus situaciją, viskas gana neblogai“.

Panašiai kalbėjo ir „VRA-Tomostos“ treneris Vidmantas Valys.

„Stengėmės sportuoti viso karantino metu, nes žinojome, kad anksčiau ar vėliau šios rungtynės įvyks. Karantino pradžioje su žaidėjais dirbome individualiai nuotoliniu būdu. Stebėdavome žaidėjų duomenis ir pagal tai registravome jų lankomumą ir darbą. Pradėjus darbą stadione, turėjome nusibraižyti reikalingus atstumus.

Mes, treneriai, jau galėjome šiek tiek kontroliuoti procesą. Vėliau karantino sąlygos švelnėjo ir pradėjome į treniruotes įtraukti daugiau regbio elementų, o nuo praėjusios savaitės galėjome pilnavertiškai sportuoti su kontaktu. Fizinį pasiruošimą vertinu tikrai neblogai, tik gaila, kad neturėjome laiko tarpusavyje susižaisti“, - kalbėjo V. Valys.

Dėl laiko stokos abi Vilniaus komandos beveik neturėjo galimybių pagerinti susižaidimą. „Geležinis vilkas“ praėjusį savaitgalį pasižaidė tarpusavyje, o „VRA-Tomosta“ išbandė jėgas draugiškame mače su Kauno „Ąžuolu“.
D. Taujanskas pasidžiaugė, kad „Geležinio vilko“ nariai atsakingai renkasi į treniruotes, o ir žaidėjų yra pakankamai. Būtent geras fizinis pasiruošimas turėtų būti vienas iš kertinių raktų į pergalę.

„Lankomumu esu labai patenkintas. Dauguma žaidėjų pastoviai lankė treniruotes, tik dėl darbų vienas-kitas kartais jas praleisdavo. Sudėtį pradėjome komplektuoti prieš porą savaičių. Vertinant lygį, kuriame esame, tai komplektacija pavyko visai neblogai, – teigė D. Taujanskas. – Tokiose rungtynėse labai svarbi bus fizinė būsena, nes didžioji dalis žaidėjų bus nežaidę ilgą laiką. O šiaip tai viskas spręsis įprastose detalėse – kas darys mažiau klaidų, kas turės didesnę kamuolio kontrolę, tas ir laimės. Mes dar esame paprastame lygyje, kur laimi tas, kas geriau susitvarkys su regbio pagrindais ir mažiau klys“.

Gražios taktinės kovos nesitiki ir V. Valys. Svarbiausia, kad abi komandos surinktų pilnas sudėtis, o Vilniaus derbis kaip visada turėtų būti karštas ir atkaklus.

„Žinoma, klaidų bus nemažai, bet matysime, kuri komanda bus geriau pasiruošusi. Tikimės, kad pavyks surinkti pilnesnę sudėtį nei draugiškose rungtynėse Kaune. Turėsime keletą atsarginių, bet jie bus mažiau pasiruošę. Sunku prognozuoti, kaip atrodys viena ar kita komanda šiose rungtynėse. Taktiškai kažkuo nustebinti bus tikrai sudėtinga“, - pridūrė V. Valys.

Pagal Lietuvos Vyriausybės reikalavimus, rungtynes galės stebėti daugiausiai 300 žiūrovų.

Tuo tarpu Baltijos „Top“ lygos sezonas startuos jau birželio pabaigoje. Jis buvo paankstintas baiminantis antros koronaviruso bangos ir suteikiant visą dėmesį į nacionalines rinktines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)