Dviejų dalių ESPN dokumentiniame filme „Lance“ amerikietis vėl šokiravo savo tautiečius ir visą dviračių sporto bendruomenę atvira išpažintimi.

Paklaustas, ką yra blogiausia padaręs, 48 metų vyras atsakė: „Tikriausiai tai yra tai, kaip aš elgiausi su Emma O'Reilly ir kaip su ja kalbėjausi. Tai veikiausiai yra blogiausia“.

E. O'Reilly nuo 1996 iki 2000 metų buvo L. Armstrongo masažuotoja, psichoterapeutė ir asmeninė asistentė „US Postal Service“ dviračių komandoje. Ji žinojo apie tai, kad dviratininkas vartoja dopingą, maskavo adatų žymes ant jo rankų ir pasirūpindavo panaudotais švirkštais.

Kaip 2004 metais E. O'Reilly apie tai prakalbo viešai, L. Armstrongas ją užsipuolė. Jis tvirtino, kad ji komandą paliko ne savo valia, o „dėl tam tikrų dalykų“ buvo atleista ir todėl nori atkeršyti. „Ji bijo, kad mes ją kaip prostitutę įvardinsime“, – tuomet kalbėjo L. Armstrongas.

Lyg to būtų negana, dviratininkas dar ją apibūdino kaip alkoholikę.

2012 metais L. Armstrongas ir E. O'Reilly pirmąkart susitiko viename interviu. „Tuo metu, kai kalbėjau apie ją, kovojau norėdamas apsaugoti ne tik save, bet ir kitus. Tačiau tai ne pasiteisinimas ir to atleisti negalima. Tai painu“, – sakė jis.

E. O'Reilly dokumentinėje juostoje aiškino, kad jos pyktis nukreiptas į Tarptautinę dviračių federaciją (UCI).

„Ėjau į viešumą, kad padaryčiau gerą darbą. Čia UCI kuria problemas. Mane piktina, kad visi sistema nėra nukreipta į tai, kad apsaugotų dviratininkus. Jie buvo tik mėsa dideliems kitų žmonių planams“, – sakė 50-metė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)