B. Vyšniauskas nubaustas dėl „draudžiamo metodo paskyrimo sportininkams“.

Balandį du jo auklėtiniai – Žygimantas Stanulis ir Irmantas Kačinskas – dvejų metų bausmes užsitraukė dėl intraveninės infuzijos naudojimo be dopingo kontrolierių žinios.

Žymiausiam šalies sunkiosios atletikos treneriui skirta bausmė – viena griežčiausių Lietuvos istorijoje. Dar kategoriškesnį verdiktą yra išgirdusi tik ultratriatlonininkė Alina Ranceva, kuri praėjusių metų pabaigoje buvo diskvalifikuota iki gyvos galvos.

„Sportininkų pagalbiniam personalui galioja griežtesni reikalavimai. Galimos bausmės už antidopingo taisyklių pažeidimus: nuo ketverių metų iki diskvalifikavimo visam gyvenimui. Įvertinus visas bylos aplinkybes buvo pasirinktas dešimties metų terminas“, – Delfi sakė bausmę treneriui skyrusios Lietuvos antidopingo agentūros vadovė Rūta Banytė.

Tiriant tą pačią bylą sausas iš balos neišlipo ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) generalinis sekretorius Vytautas Stašinskas, diskvalifikuotas trejiems metams dėl „bendrininkavimo pažeidžiant antidopingo taisykles“.

Galutinio sprendimo dar laukia nuo praėjusio sausio taip pat suspenduotas kartu su B. Vyšniausku sunkiaatlečius treniravęs jo sūnus Ramūnas. Pastarasis jau buvo du kartus diskvalifikuotas dėl draudžiamų preparatų vartojimo dar pats būdamas sportininkas.

Dopingo kontrolieriams yra įkliuvę ir kiti B. Vyšniausko auklėtiniai: dukart baustas Aurimas Didžbalis, Domantas Kmieliauskas.

Primename, kad B. Vyšniauskas buvo ilgametis LSAF prezidentas, tačiau šiemet turėjo palikti pareigas dėl kriminalinės bylos, kurioje buvo pripažintas kaltu dėl draudžiamų medžiagų laikymo.

Laikinuoju federacijos prezidentu tuomet tapo Vytautas Čepas, o vietoje V. Stašinsko generalinio sekretoriaus postą laikinai užims Vincas Šlevinskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)