Kaip rašė Delfi, dėl dalyvavimo gegužės 15 d. Šiauliuose vykusiose neteisėtose automobilių traukos lenktynėse nubaustas ir teisę vairuoti praradęs plaukikas netrukus buvo užfiksuotas dar ir viršijęs greitį.

Gegužės 23 d. Panevėžyje D. Rapšys leistiną greitį viršijo 45 kilometrais per valandą.

Tai įvyko praėjus vos dviem dienoms po to, kai sportininkas susilaukė bausmės už dalyvavimą nelegaliose lenktynėse. 25-erių panevėžiečiui buvo skirta 85 eurų bauda ir atimta teisė vairuoti trims mėnesiams.

Dabar D. Rapšys teigia, jog nebūtų vėl sėdęs prie vairo, jei būtų žinojęs apie prarastą vairuotojo pažymėjimą.

„Apie žinojimą ir nežinojimą. Grįžtu prie to, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės už savo veiksmus. Tačiau noriu, kad jūs sužinotumėte apie pastaruosius neatsakingus mano veiksmus iš manęs, o ne iš žiniasklaidos, su kuria bendrauti noriu vis mažiau.

Žinia, kad nežymėtu automobiliu Panevėžyje patruliavę policijos pareigūnai sustabdė mane už greičio viršijimą. Tai įvyko praėjusį šeštadienį, prieš daugiau nei keturias dienas. Tik iš pareigūnų sužinojau, kad man jau trims mėnesiams atimtas vairuotojo pažymėjimas – už tai, kad buvau nelegaliose lenktynėse Šiauliuose. Tačiau aš to nežinojau – akivaizdu, kad be pažymėjimo nebūčiau sėdęs prie vairo.

Kaip tai atsitiko? Paprastai – pranešimas apie baudą už „dragą“ Šiauliuose atėjo per VMI. Ten buvo reikalavimas sumokėti 85 eurų baudą, nuoroda, per ką galiu sumokėti, ir nuoroda į informaciją apie administracinį nusižengimą portale epolicija.lt. Prisegu pranešimų vaizdus. Apie jokį atimtą pažymėjimą – nė kalbos.

Pasirodo, oficialus pranešimas buvo nusiųstas į Vilnių, kuriame esu registruotas, o ne Panevėžį, kuriame dažniausiai būnu. Laiškas vis dar Vilniuje. Vakar jau atsiprašiau, tačiau noriu darsyk pasakyti – gailiuosi, kad taip įvyko, tačiau tai bus man vertinga gyvenimo pamoka. Labai tikiuosi, kad iš mano klaidų pasimokysite ir jūs. Dėkoju už supratimą“, – socialiniame tinkle rašė D. Rapšys.

2018 metų pasaulio pirmenybių trumpame (25 m) baseine nugalėtojas ir daugkartinis Europos čempionas taip pat pasidalino jam išsiųstų elektroninių pranešimų kopijomis.

Už antrąjį incidentą D. Rapšiui gresia dar viena bauda.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, greičio viršijimas nuo 40 iki 50 km per valandą užtraukia piniginę baudą 170 iki 230 eurų, o vairavimas neturint tam teisės, kai ši atimta – baudą nuo 450 iki 700 eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)