Kadangi Arnas gyvena Vilniuje, o Rasa – Šiauliuose, tai įprasto sezono metu dėl atstumo, mokslų ir treniruočių grafiko daug dėmesio skirti vienas kitam buvo sudėtinga. Kuomet buvo paskelbtas karantinas, gyvenimas sustojo, treniruočių centrai užsidarė, todėl abu sportininkai stengėsi prasmingai leisti dienas kartu. Nemažai laiko A. Rumševičiui ir R. Mažeikaitei teko sportuoti namų sąlygomis, bet šiuo atveju patogu buvo tai, kad jie abu yra profesionalūs sportininkai, todėl motyvacijos galėjo semtis vienas iš kito.

„Karantino metu pirmą kartą tiek daug laiko praleidome kartu. Abu visą karantino laikotarpį buvome vienas kito motyvacija sportui, nes kartais vienam ar kitam norėjose patinginiauti“, – prisipažino R. Mažeikaitė.

Būtent ilgas laikas būnant kartu nemažai porų tampa nemenku iššūkiu. R. Mažeikaitė džiaugiasi, kad su Arnu rado daug įdomios veiklos kartu, o ir buitiniuose darbuose buvo rastas kompromisas.

„Kiekvieną dieną atrasdavome vis naujos veiklos, kartu žaidėme kompiuterinius žaidimus, skaitėme abu vieną knygą, žiūrėjome filmus, įvairias informacines laidas, žaidėme stalo žaidimus, kas man yra mėgstamiausiais užsiėmimas karantino metu. Taip pat suradome kompromisą dėl maisto ruošimo ir kambarių tvarkymo. Arnui patinka gaminti, o aš mėgstu tvarkymąsi. Taigi karantino metu sutarėme, kas už ką atsakingas“, – pasakojo lengvaatletė.

A. Rumševičius pridūrė, kad karantino metu ne tik palaikė vienas kitą sportuodami, bet ir stengėsi atrasti naujų įdomių vietų.

„Per karantiną sportavome palaikydami vienas kitą namuose, eidavome į stadioną. Taip pat tyrinėjome Šiaulių apylinkes, miškus“, – teigė tinklininkas.

Lietuvos Vyriausybė jau prieš keletą savaičių uždegė žalią šviesą sportininkams, kuriems buvo leisti grįžti į treniruotes. Tačiau šiuo metu bėgikė R. Mažeikaitė ir paplūdimio tinklininkas A. Rumševičius turi kitų rūpesčių.

„Treniruočių proceso niekada nebuvau apleidusi, tačiau dar negrįžau į stadioną, nes šiuo metu esu susikoncentravusi ties savo baigiamuoju bakalauro darbu. Tačiau sporto nepamirštu ir jau laukiu, kol vėl įsitrauksiu į aktyvesnę sportinę veiklą“, – pabrėžė R. Mažeikaitė.

Tuo tarpu A. Rumševičiui trečiadienį buvo atlikta operacija, todėl sugrįžimo į tinklinio aikštynus dar teks palaukti. Operacija buvo suplanuota dar kovo 18 dieną, tačiau dėl karantino ji buvo atidėta. Pirma operacija jam buvo atlikta praėjusių metų rugsėjį, kai buvo nustatyti peties sąnarinės ir užpakalinės lūpos plyšimai. Tačiau sportininkas šiais metais vis dar negalėjo pilnai pakelti rankos, todėl prireikė papildomos operacijos.

„Operacijos metu prapjovė kapsulę, kad galėčiau kelti ranką, nes dabar tik 90 laipsnių ją pakeliu. Todėl tikslas ir buvo atlaisvinti peties kapsulę“, – prisipažino A. Rumševičius.

Bėgikei R. Mažeikaitei motyvacijos neprideda ir tai, kad šiais metais atšauktos arba nukeltos beveik visos tarptautinės varžybos, nėra aišku, kokie startai bus Lietuvoje.

„Karantinas man suteikė progą atlikti pratimus tam tikroms raumenų grupėms, kurioms skirdavau mažiau dėmesio treniruočių metu ar tiesiog neužtekdavo laiko. Formą padėjo palaikyti trenerė Juzefa Baikštienė, kuri skatino mane sportuoti ir pasakydavo, kokius pratimus atlikti, kad nepamirščiau lengvosios atletikos. Grįžti į treniruotes pilnu pajėgumu trūksta šiek tiek motyvacijos, bet galbūt dėl to, kad, kaip minėjau, noriu susikoncentruoti į baigiamąjį bakalauro darbą. Šiuo metu tai yra mano pagrindinis tikslas“, – sakė R. Mažeikaitė.

Tarptautinis paplūdimio tinklinio sezonas vis dar neprasidėjo. Svarbiausias turnyras – Kontinentinės taurės varžybos, kuriose kovą dėl olimpinių kelialapių tęsia Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės. Antrasis etapas buvo numatytas šį mėnesį, bet jis yra nukeltas ir tiksli data dar nėra paskelbta. Finalinis etapas vyks prieš pat olimpines žaidynes 2021 metais.

„Sezono man dar teks palaukti, turbūt išsigydysiu tik per visą vasarą, todėl dar nėra ko ir tikėtis. Tikslas yra žengti į aikštelę pilnai pasiruošus“, – teigė A. Rumševičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)