Pirmadienio vakarą Ch. Nurmagomedovas kreipėsi į Dagestano žmones. Jis kvietė juos susivienyti kovoje su koronavirusu, būti drausmingiems ir musulmonų šventę Id al Fitrą švęsti namuose. Situaciją Dagestene jis įvertino kaip apverktiną.

Pagal oficialią statistiką, gegužės 18 dieną Dagestane koronavirusu buvo užsikrėtę 3460 žmonės, mirė 29. Vis dėlto realūs skaičiai susirgusiųjų ir pandemijos aukų iš tikrųjų yra kelis kartus didesni. Teigiama, kad nuo koronaviruso mirė 40 gydytojų.

COVID-19 užsikrėtė ir Ch. Nurmagomedovo tėvas. Dabar jis gydomas Maskvoje, vienoje iš karinių ligoninių.

„Internete daug rašoma apie mano tėvą. Jis šiuo metu ligoninėje ir jo sveikatos būklė labai sunki, – „Instagram“ paskyroje paviešintame vaizdo įraše kalba kovotojas. – Ši virusas smogė į širdį. Prieš metus tėvui buvo atlikta širdies operacija. Dabar jam širdį dar kartą operavo. Jos būklė labai sunki. Prašome Alacho, kad jis grąžintų jį mums“.

UFC čempionas taip pat pranešė, kad 20 jo artimų giminaičių gulėjo reanimacijoje. „Daug jų tarp mūsų jau nebėra“, – sakė Ch. Nurmagomedovas.

Kaip rašo „Sport Ekspress“, ligoninėje taip pat gydomas kovotojo tėvo brolis – 1992 metų pasaulio sambo čempionas Nurmagomedas Nurmagomedovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)