Pietų Karolinos mieste Darlingtone sekmadienį finišavo penktasis šio netradicinio sezono populiariausios amerikietiškos lenktynių serijos etapas.

Dėl koronaviruso pandemijos pirmenybės kovo viduryje buvo sustabdytos dviem mėnesiams, o praėjusį savaigalį sugrįžo tuščiomis tribūnomis.

Lenktynių metu galiojo griežtas saugumo protokolas: prieš įleidžiant į garažus sportininkams ir visam komandų personalui buvo matuojama temperatūra, komandų stovyklos buvo įrengtos atokiau viena nuo kitos, visi akredituoti asmenys privalėjo dėvėti veido kaukes ir laikytis nužymėtose zonose, o už bet kokį pažeidimą grėsė diskvalifikavimas.

Tiesa, nors seniausio NASCAR lenktynių ovalo tribūnos liko tuščios, kurtinančio variklių riaumojimo pasiilgę sirgaliai būriavosi jo apylinkėse.

O 400 mylių (644 km) nuotolį greičiausiai įveikė Kevinas Harvickas (3 val. 30 min. 34 sek.), sustiprinęs savo diktatą bendrojoje įskaitoje.

44-erių „Stewart-Haas Racing“ komandos atstovas, pilotuojantis „Ford“ lenktyninį automobilį, iškovojo 50-ą pergalę per savo karjerą NASCAR.

„Buvo labai keista matyti tuščias tribūnas. Reikėjo daug ką paaukoti, kad čia susirinktume. Noriu padėkoti NASCAR ir visoms komandoms už tai, kad jie leidžia mums užsiimti savo amatu“, – sakė nugalėtojas.

Antras buvo tokią pačią poziciją bendroje lentelėje užimantis Alexas Bowmanas („Hendrick Motorsports“/„Chevrolet“), trečias – Kurtas Buschas („Chip Ganassi Racing“/„Chevrolet“).

Primename, kad iki šiol dėl koronaviruso pandemijos vienintelis atnaujinti varžybas nusprendusi stambi sporto organizacija JAV buvo mišrių kovos menų UFC lyga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)