Danijos plaukimo federacijos spaudimas davė teigiamą rezultatą – pirmadienį šios šalies vyriausybė uždegė žalią šviesą profesionaliems plaukikams.

Jie galės grįžti į baseinus ir atnaujinti treniruotes, tačiau dėl COVID-19 pavojaus turės laikytis griežtų saugumo taisyklių, rašo swimmingworldmagazine.com.

41 profesionalus plaukikas gavo specialų leidimą sugrįžti į baseiną, nors dar praėjusią savaitę prognozės buvo itin liūdnos, mat buvo teigiama, kad plaukimo atstovai turės geresnių naujienų laukti mažiausiai iki rugpjūčio mėnesio.

Viešai baseinai Danijoje kol kas lieka uždaryti, tačiau tokie sportininkai kaip Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Mie Nielsen, Emilie Beckmann, Signe Bro, Viktor Bromer ir kiti galės reguliariai treniruotis.

2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse P. Blume tapo pirmąja Danijos plaukike nuo 1948 metų Londono olimpiados, laimėjusia auksą.


Gegužės 14 dieną 26 metų gimtadienį švęsianti P. Blume žaidynių prieš ketverius metus uždarymo ceremonijoje nešė Danijos vėliavą.

Žiniasklaidos dėmesį traukia ne tik 2016 metais geriausia Danijos sportininke pripažintos merginos laimėjimai plaukimo takelyje, bet ir jos romantiška meilė prancūzų plaukimo žvaigždei Florent'ui Manaudou.

Pastarasis taip pat yra olimpinis čempionas – 2012 metų Londono žaidynėse iškovojo auksą 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

Nuo šių metų pradžios draugaujantys sportininkai nevengia pasidalinti romantiškomis nuotraukomis ir socialiniuose tinkluose. Kai kurios iš jų yra itin pikantiškos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)