Pirmasis šiuo keliu žengė Luko Kubiliaus vadovaujamas klubas „Shodan“, rengiantis treniruotes Klaipėdoje, Plungėje, Telšiuose, Palangoje ir Kretingoje.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad Lietuvos kiokušin karatė federacija motyvavo visus pradėti su vaikais kontaktuoti internetu, nenutraukti viso proceso. Suskubome persitvarkyti, vedėme treniruotes, bet norėjosi daryti kažką unikalaus, kad pritraukti daugiau žmonių. Įprastas nuotolinis darbas gali ir atsibosti, nes taip vyksta ir darbas, ir mokslai.

Norėjosi paįvairinti šią kasdienybę, – pasakojo L. Kubilius. – Internetas neturi sienų, Pasaulio karatė organizacija WKO vienija per 100 šalių, tad ir kilo mintis, kad kitų šalių instruktoriai galėtų kartais vesti treniruotes mūsų auklėtiniams, o mes – jų.“

Pirmasis lietuvių kvietimo sulaukė belgas 6 dano meistras Koenas Spitaelsas.

„Jis yra labai charizmatiškas, iniciatyvus, visada už naujoves, todėl jį ir pasirinkau. Mes geri pažįstami, teko dalyvauti jo rengiamose stovyklose. Taip ir pradėjome, – dalinosi patirtini „Shodan“ vadovas. – Jis į grupes pagal meistriškumą suskirstytiems mūsų auklėtiniams vedė 2 treniruotes – naujokams ir pažengusiems. Iš viso tose treniruotėse dalyvavo per 500 mūsų auklėtinių.“

Po K. Spitaelso žemaičiams treniruotes vedė ispanas 6 dano meistras Jesusas Talanas ir brazilas 5 dano meistras Denivaldo Carvalho su sūnumi Djemisonu. Pats L. Kubilius vedė treniruotę ispanams.

„Vaikai pripratę prie savo trenerių, o čia viskas būna kitaip – kitas mentalitetas, kitoks darbo stilius, kitokie pratimai, – džiaugėsi naujovėmis pašnekovas. – Aš su kitais treneriais patys žiūrime, mokomės. Pavyzdžiui, brazilai parodė visiškai naujų, mums nematytų pratimų, buvo labai įdomu ir naudinga.“

„Shodan“ treneriams teko ir nelengva užduotis stebėti šimtus savo auklėtinių.

„Teko ir pastabų duoti, kad neatsipalaiduotų“, – nusijuokė klubo vadovas.

Šį trečiadienį „Shodan“ auklėtiniai sulauks pamokos iš dar vieno tolimo krašto – Australijos. Sportininkams treniruotę ves 5 dano meistras Danielis Trifu.

Karatė be sienų galimybes teko išbandyti ir Vilniaus „Saulės ženklo“ vadovui Pauliui Klapatauskui. Jis surengė treniruotę Europos čempiono Levano Cincadzės iš Sakartvelo auklėtiniams.

Praeityje garsus kovotojas nuolat transliuoja savo treniruotes socialiniame tinkle „Facebook“, jomis kartais pasidalina įvairios kiokušin karatė organizacijos. Internete treniruotę pamačiusiems kartvelams ir kilo mintis susisiekti su vilniečiu.

„Su jais draugaujame, paskambino ir pasidomėjo, ar galėčiau surengti jiems treniruotę rusų kalba. Surengiau bendras pratybas jiems ir savo auklėtiniams, vėliau gavau įrašų, kaip kartvelų šeimos sportuoja kartu pagal mano nurodymus, tad buvo tikrai smagu, – pasakojo P. Klapatauskas. – Tokie dalykai suteikia gerų emocijų, tokiu metu tai yra tikrai gerai.“

Po P. Klapatausko treniruotės L. Cincadzė kreipėsi į L. Kubilių, tad jau šį ketvirtadienį kartvelai klausys klaipėdiečio nurodymų.

Abu pašnekovai sutiko, kad karantino metu atrastas bendradarbiavimo priemonė gali sėkmingai gyvuoti ir vėliau keičiantis patirtimi su kolegomis iš užsienio.

„Manau, tai galėtų būti sprendimas seminarams, tačiau rimtoms treniruotėms, mano nuomone, tai nėra tinkamas variantas. Turi būti nuoseklus, nenutrūkstamas darbas“, – svarstė P. Klapatauskas.

„Tai yra geras atradimas tokioje situacijoje, kai visi sėdime namie, o ateityje tai galėtų tęstis seminarų, stovyklų metu“, – pritarė L. Kubilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)