Apie tai „Yahoo!“ patvirtino UFC prezidentas Dana White'as.

Praėjusį savaitgalį Floridoje lengvasvorių dvikovoje dėl laikinojo čempiono diržo 36-erių amerikietis grūmėsi su penkeriais metais jaunesniu tautiečiu J. Gaethje, pakeitusiu dėl koronaviruso pandemijos planų pasirodyti „UFC 249“ turnyre atsisakiusį dabartinį čempioną iš Rusijos Chabibą Nurmagomedovą.

Pusmetį kovai parteryje su skausmingais veiksmais varžovus dažniausiai įveikiančiu dagestaniečiu ruošęsis T. Fergusonas nepajėgė pasipriešinti visiškai kitokio stiliaus oponentui.

Daugiau nei šimtą smūgių į galvą gavusiam favoritui buvo prakirstas skruostas, dėl to aštuonkampis nusitaškė jo krauju. Penktame raunde teisėjas nutraukė kovą, įskaitydamas J. Gaethje pergalę techniniu nokautu.


„Nesiruošiau kovai stovėsenoje. Svorio metimas čia niekuo dėtas – tiesiog Justinas yra kietas kalės vaikas. Jis vienintelis sutiko pakeisti Chabibą ir kovoti numatytą dieną“, – sakė T. Fergusonas.

Pralaimėjusį varžovą užjautė ir Ch. Nurmagomedovas, kuriam dabar ginti čempiono diržą teks akistatoje su J. Gaethje.

„Kad ir kas nutiko – tai jau praeitis. Aukščiau galvą, Tony. Tikiuosi, tau ir tavo šeimai viskas klostysis gerai. Kai tavo sūnus užaugs, jis tavimi didžiuosis“, – socialiniame tinkle rašė Ch. Nurmagomedovas, kurio akistata su T. Fergusonu praėjusį mėnesį dėl skirtingų priežasčių buvo atšaukta jau penktą kartą.

Tiesa, pats T. Fergusonas praėjus parai po kovos nebeatrodė labai nelaimingas. Kovotojas ligoninės palatoje šypsodamasis kartu su žmona įamžino savo žaizdas ir pasidalino nuotrauka socialiniame tinkle.


Iki praėjusio savaitgalio T. Fergusonas buvo laimėjęs 12 kovų iš eilės. Iš viso jo sąskaitoje – 25 pergalės (12 – nokautais) ir 4 nesėkmės.

Savo ruožtu, J. Gaethje rezultatai: 22 pergalės (19 – nokautais) ir 2 pralaimėjimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)