J. Buettner turi ir kitą pravardę – moteris-krautuvas. Šiais metais ji pritūpė su 210 kg svorio štanga ant pečių, nuo grindų atkėlė 250 kg (trauka), o visose trijose rungtyse (dar nuo suoliuko stūmė 102,5 kg štangą) surinko 562,5 kg. Tai neoficialus planetos rekordas.

„Manau, kad aš pati save nustebinau, kad galėjau pasiektų tokių rezultatų, – kalbėjo J. Buettner. – Nebuvau tikra, kad galėsiu surinkti tokią sumą. Man tai suteikia daug pasitikėjimo savimi“.

J. Buettner sporte – nuo vaikystės. Tiesa, jos tėvai ilgai negalėjo apsispręsti, koks sportas jų dukrai tinka labiausiai. Iš pradžių ji mėgino gimnastiką, vėliau – futbolą ir tik po to – jėgos sportą.

Mergina turi talentą – jos raumenys greitai prisitaiko prie krūvių, o svarbiausia – jai patinka kelti svorius.

Būdama 19 metų ji pirmą kartą dalyvavo varžybose ir nesunkiai laimėjo, vėliau tapo jaunimo pasaulio čempione.

Po penkerių metų treniruočių kanadietė kėlė jau beveik dvigubai daugiau, nei vos atėjusi į jėgos sportą.

Pernai J. Buettner IPF (International Powerlifting Federation) planetos pirmenybėse laimėjo sidabro medalį.

Farmacininke nedideliame Kanados miestelyje Nort Batleforde dirbanti sportininkė turi geležinę valią. Jos nuo treniruočių nestabdo ir tai, kad ji yra diabetikė ir nuolat turi stebėti savo sveikatos būklę.

„Žinoma, tai manęs neapriboja, tačiau visą treniruočių procesą gerokai apsunkina. Padeda tam tikros struktūros turėjimas, rutina, o tai leidžia pasiekti ir gerų rezultatų jėgos trikovėje“, – sakė ji.

Humoro jausmą turinti mergina pritraukia ir nemažai gerbėjų – jos socialinio tinklo „Instagram“ paskyrą seka per 118 tūkst. gerbėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)